Misdaad en mededogen (e-Book)

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Disa Jironet

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Misdaad en mededogen van officier van justitie Disa Jironet is een zeer urgent en persoonlijk boek over mededogen in het Nederlandse strafrecht. We leven in een tijd waarin de roep om zwaardere straffen luider wordt. Daders moeten langer vastzitten om slachtoffers en nabestaanden maximale genoegdoening te geven en de risico’s voor de maatschappij waar mogelijk uit te bannen. Toch is het de vraag of harder straffen werkt. Al vanaf het begin van haar carrière gaat het Disa Jironet om de menselijke verhalen in de complexe juridische werkelijkheid waarin zij als officier werkt. Voor dit boek sprak ze met daders en slachtoffers, rechters, advocaten en andere officieren van justitie, maar bovenal vertelt ze over haar eigen ervaringen. Ze laat zien hoe zij als officier namens de samenleving op zoek gaat naar de kern van elke strafzaak en hoe ze daarbij open blijft staan voor zowel het leed van het slachtoffer als dat van de dader en de maatschappij. Jironet verweeft haar verhaal met inzichten uit de filosofie, neurowetenschappen en sociale psychologie. Ze schetst een kritisch maar hoopvol beeld van het strafrecht als een middel om maatschappelijke conflicten te beslechten. Misdaad en mededogenvan Disa Jironet is een prachtig persoonlijk boek over de plek van de mens binnen het Nederlandse strafrecht. Jironet laat overtuigend zien dat het huidige strafrecht meer gebaat is bij menselijkheid en mededogen dan bijstrengere rechters en hogere straffen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Disa Jironet
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026349010
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2021
Bestandsgrootte
3616631 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Misdaad en mededogen van officier van justitie Disa Jironet is een zeer urgent en persoonlijk boek over mededogen in het Nederlandse strafrecht. We leven in een tijd waarin de roep om zwaardere straffen luider wordt. Daders moeten langer vastzitten om slachtoffers en nabestaanden maximale genoegdoening te geven en de risico’s voor de maatschappij waar mogelijk uit te bannen. Toch is het de vraag of harder straffen werkt.

Al vanaf het begin van haar carrière gaat het Disa Jironet om de menselijke verhalen in de complexe juridische werkelijkheid waarin zij als officier werkt. Voor dit boek sprak ze met daders en slachtoffers, rechters, advocaten en andere officieren van justitie, maar bovenal vertelt ze over haar eigen ervaringen. Ze laat zien hoe zij als officier namens de samenleving op zoek gaat naar de kern van elke strafzaak en hoe ze daarbij open blijft staan voor zowel het leed van het slachtoffer als dat van de dader en de maatschappij.

Jironet verweeft haar verhaal met inzichten uit de filosofie, neurowetenschappen en sociale psychologie. Ze schetst een kritisch maar hoopvol beeld van het strafrecht als een middel om maatschappelijke conflicten te beslechten. Misdaad en mededogenvan Disa Jironet is een prachtig persoonlijk boek over de plek van de mens binnen het Nederlandse strafrecht. Jironet laat overtuigend zien dat het huidige strafrecht meer gebaat is bij menselijkheid en mededogen dan bijstrengere rechters en hogere straffen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Disa Jironet
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026349010
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2021
Bestandsgrootte
3616631 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99