Lezen achter de letters

Prijs € 43,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hella S. Haasse

Paperback | Mei 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de bundel Lezen achter de letters is een ruime keuze te vinden uit de essays over literatuur die Hella Haasse vanaf 1965 publiceerde. In die productie van meer dan veertig jaar laat zij haar schrijversblik gaan over her werk van vele grote collega-auteurs van haar tijd, zoals W.F. Hermans, S. Vestdijk en Jan Wolkers. Daarnaast geeft zij de lezer ook een beeld van schrijvers als A. Alberts en Anton Koolhaas, van Anna Blaman en Renate Dorrestein. In haar analyses combineert Haasse een uiterst zorgvuldige lectuur met het vermogen om in de door haar naar voren gehaalde literaire werken een persoonlijke visie te projecteren.Vanaf haar prozadebuut Oeroeg uit 1948 ontwikkelde de in Nederlands-Indië geboren Hella S. Haasse (1918) zich als een vooraanstaand auteur van knap gecomponeerde historische en documentaire romans, zoals Het woud der verwachting, De scharlaken stad, Mevrouw Bentinck of Onverenigbaarheid van karakter en Heren van de thee. Daarnaast schreef zij steeds ook essays, zowel autobiografisch als in de vorm van beschouwingen over Nederlandse en internationale schrijvers. In 1984 werd haar werk bekroond met de P.C. Hooftprijs. Haar boeken werden in meer dan tien talen vertaald.'De "first lady" van de naoorlogse Nederlandse literatuur.' - NRC Handelsblad'Hella Haasse is de humanistische essayiste bij uitstek.' - Kees FensDe reeks Athenaeum Boekhandel Canon verschijnt in samenwerking tussen Athenaeum Boekhandel en Amsterdam University Press. Voor meer informatie over de reeks zie www.aup.nl/aaa-serie en www.athenaeum.nl.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hella S. Haasse
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053569863
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
297

Beschrijving

In de bundel Lezen achter de letters is een ruime keuze te vinden uit de essays over literatuur die Hella Haasse vanaf 1965 publiceerde. In die productie van meer dan veertig jaar laat zij haar schrijversblik gaan over her werk van vele grote collega-auteurs van haar tijd, zoals W.F. Hermans, S. Vestdijk en Jan Wolkers. Daarnaast geeft zij de lezer ook een beeld van schrijvers als A. Alberts en Anton Koolhaas, van Anna Blaman en Renate Dorrestein. In haar analyses combineert Haasse een uiterst zorgvuldige lectuur met het vermogen om in de door haar naar voren gehaalde literaire werken een persoonlijke visie te projecteren.
Vanaf haar prozadebuut Oeroeg uit 1948 ontwikkelde de in Nederlands-Indië geboren Hella S. Haasse (1918) zich als een vooraanstaand auteur van knap gecomponeerde historische en documentaire romans, zoals Het woud der verwachting, De scharlaken stad, Mevrouw Bentinck of Onverenigbaarheid van karakter en Heren van de thee. Daarnaast schreef zij steeds ook essays, zowel autobiografisch als in de vorm van beschouwingen over Nederlandse en internationale schrijvers. In 1984 werd haar werk bekroond met de P.C. Hooftprijs. Haar boeken werden in meer dan tien talen vertaald.
'De "first lady" van de naoorlogse Nederlandse literatuur.' - NRC Handelsblad
'Hella Haasse is de humanistische essayiste bij uitstek.' - Kees Fens
De reeks Athenaeum Boekhandel Canon verschijnt in samenwerking tussen Athenaeum Boekhandel en Amsterdam University Press. Voor meer informatie over de reeks zie www.aup.nl/aaa-serie en www.athenaeum.nl.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hella S. Haasse
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053569863
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
297

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99