Liefde voor leren

over diversiteit van leren en ontwikkelen in en van organisaties

Prijs € 69,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Manon C.P. Ruijters

Hardback | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Leren en ontwikkelen zijn processen die bij het leven horen en grotendeels van nature vorm krijgen. Elk mens leert daarbij op een eigen manier, en zo ook elk team en elke organisatie. Alle veranderingen, dynamiek en complexiteit in organisaties en de ongekende hoeveelheid vraagstukken die professionals tegenkomen, zetten hier druk op. Het is van belang dat, wat we in aanvulling op dit natuurlijke leren doen, met zorg vormgeven. Dat betekent dat we niet voor iedereen en rondom elk vraagstuk het leren en ontwikkelen op dezelfde manier kunnen organiseren en faciliteren.Dit boek laat zien dat een bepaalde aanpak op een bepaalde plek en bij bepaalde personen heel goed kan werken, terwijl het in een andere situatie totaal krachteloos is. Bij het vormgeven van de juiste interventie op de juiste plek zijn er afwegingen te maken rondom het type vraagstukken (wat werkt wel en wat niet), rondom voorkeuren van leren (wat is een prettige en uitdagende omgeving en wanneer kost het energie), maar speelt ook de vraag wat wel en niet ontwikkelbaar is. In 'Liefde voor leren' beschrijft Manon Ruijters een taal die de diversiteit van leren bespreekbaar maakt en de weg wijst bij het vormgeven van leren en ontwikkelen op individueel, groeps- en organisatieniveau. In de afgelopen tien jaar is die taal verder ontwikkeld en in veel organisaties ingezet in allerhande organisatieontwikkeltrajecten. Deze geheel herziene versie is dan ook uitgebreid met nieuwe inzichten, nieuwe casuïstiek en praktische handreikingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Manon C.P. Ruijters
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
ISBN
9789462761407
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
458

Beschrijving

Leren en ontwikkelen zijn processen die bij het leven horen en grotendeels van nature vorm krijgen. Elk mens leert daarbij op een eigen manier, en zo ook elk team en elke organisatie.
Alle veranderingen, dynamiek en complexiteit in organisaties en de ongekende hoeveelheid vraagstukken die professionals tegenkomen, zetten hier druk op. Het is van belang dat, wat we in aanvulling op dit natuurlijke leren doen, met zorg vormgeven. Dat betekent dat we niet voor iedereen en rondom elk vraagstuk het leren en ontwikkelen op dezelfde manier kunnen organiseren en faciliteren.

Dit boek laat zien dat een bepaalde aanpak op een bepaalde plek en bij bepaalde personen heel goed kan werken, terwijl het in een andere situatie totaal krachteloos is. Bij het vormgeven van de juiste interventie op de juiste plek zijn er afwegingen te maken rondom het type vraagstukken (wat werkt wel en wat niet), rondom voorkeuren van leren (wat is een prettige en uitdagende omgeving en wanneer kost het energie), maar speelt ook de vraag wat wel en niet ontwikkelbaar is.

In 'Liefde voor leren' beschrijft Manon Ruijters een taal die de diversiteit van leren bespreekbaar maakt en de weg wijst bij het vormgeven van leren en ontwikkelen op individueel, groeps- en organisatieniveau. In de afgelopen tien jaar is die taal verder ontwikkeld en in veel organisaties ingezet in allerhande organisatieontwikkeltrajecten. Deze geheel herziene versie is dan ook uitgebreid met nieuwe inzichten, nieuwe casuïstiek en praktische handreikingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Manon C.P. Ruijters
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
ISBN
9789462761407
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
458

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99