Levenslang!

de straf en de daders

Prijs € 22,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Mick Van Wely

Paperback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Levenslang' is de zwaarst mogelijke gevangenisstraf die de rechter in Nederland iemand kan opleggen. Het ministerie van justitie is kraakhelder: levenslang is gewoon levenslang. Zitten tot de dood. In het afgelopen decennium werd dit zo gevreesde vonnis vaker uitgesproken dan in de gehele naoorlogse periode. Onderzoeksjournalist Mick van Wely vroeg zich af wie de mensen zijn die nooit meer mogen terugkeren in de maatschappij. En wat zijn de misdaden die deze zware criminelen hebben gepleegd? Hij schreef een onthullend boek over deze criminelen die nooit meer vrij komen. Voor hen betekent het vonnis 'levenslang' echt levenslang... Drie jaar lang dook de auteur onder in de duistere wereld van moordenaars, verkrachters en drugshandelaren. Hij zocht veroordeelden, slachtoffers en nabestaanden op en liet hen, vaak voor het eerst, uitgebreid hun verhaal doen. Wat doet de wetenschap dat ze horizontaal de bajes verlaten met 'levenslangen'? In zijn nieuwe boek beschrijft Mick van Wely vier levenslang-zaken zeer uitgebreid en behandelt hij alle veroordelingen die er sinds de invoering van de straf in 1870 zijn geweest. Hij doet dit met veel oog voor detail, en aandacht voor de persoonlijkheid van de gestraften en de afwegingen die rechters en justitie maakten. Van Wely beschrijft de geschiedenis van de straf, analyseert de opleggingen en fileert het gratiebeleid dat zwaar ter discussie staat. Hij sprak hierover met o.a. mr. Wim Anker, advocaat van een aantal levenslang gestraften. 'Levenslang!' is een compleet journalistiek werk en tegelijk een uniek naslagwerk over de zwaarst denkbare straf. Het boek leest als een thriller en schuwt diepgang niet. Mick van Wely schreef eerder een boek over de wereldwijd beruchte Groninger hiv-affaire, waarbij bezoekers van seksfeesten moedwillig werden geïnjecteerd met het hiv-virus, 'Verdoofd, verkracht en besmet'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mick Van Wely
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752727
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

'Levenslang' is de zwaarst mogelijke gevangenisstraf die de rechter in Nederland iemand kan opleggen. Het ministerie van justitie is kraakhelder: levenslang is gewoon levenslang. Zitten tot de dood. In het afgelopen decennium werd dit zo gevreesde vonnis vaker uitgesproken dan in de gehele naoorlogse periode.

Onderzoeksjournalist Mick van Wely vroeg zich af wie de mensen zijn die nooit meer mogen terugkeren in de maatschappij. En wat zijn de misdaden die deze zware criminelen hebben gepleegd? Hij schreef een onthullend boek over deze criminelen die nooit meer vrij komen. Voor hen betekent het vonnis 'levenslang' echt levenslang...

Drie jaar lang dook de auteur onder in de duistere wereld van moordenaars, verkrachters en drugshandelaren. Hij zocht veroordeelden, slachtoffers en nabestaanden op en liet hen, vaak voor het eerst, uitgebreid hun verhaal doen. Wat doet de wetenschap dat ze horizontaal de bajes verlaten met 'levenslangen'?

In zijn nieuwe boek beschrijft Mick van Wely vier levenslang-zaken zeer uitgebreid en behandelt hij alle veroordelingen die er sinds de invoering van de straf in 1870 zijn geweest. Hij doet dit met veel oog voor detail, en aandacht voor de persoonlijkheid van de gestraften en de afwegingen die rechters en justitie maakten.

Van Wely beschrijft de geschiedenis van de straf, analyseert de opleggingen en fileert het gratiebeleid dat zwaar ter discussie staat. Hij sprak hierover met o.a. mr. Wim Anker, advocaat van een aantal levenslang gestraften. 'Levenslang!' is een compleet journalistiek werk en tegelijk een uniek naslagwerk over de zwaarst denkbare straf. Het boek leest als een thriller en schuwt diepgang niet.


Mick van Wely schreef eerder een boek over de wereldwijd beruchte Groninger hiv-affaire, waarbij bezoekers van seksfeesten moedwillig werden geïnjecteerd met het hiv-virus, 'Verdoofd, verkracht en besmet'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mick Van Wely
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752727
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99