Leven met wijsheid

een biografie van Thomas Merton

Prijs € 29,90

Niet beschikbaar

Jim Forest

Paperback | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vertaald door Willy EurlingsDe Amerikaanse trappist Thomas Merton werd bekend door zijn autobiografie 'The Seven Storey Mountain (Louteringsberg)', waarin hij zijn zoek- en zwerftocht beschreef die tot zijn bekering leidde. Als monnik verdiepte hij zich in de christelijke spirituele traditie en liet zich ook inspireren door de wijsheid van andere tradities. Zijn kritiek op de consumptiemaatschappij, zijn steun aan de vredesbeweging en zijn verzet tegen de Vietnamoorlog, werden hem niet door iedereen in dank afgenomen. Hij onderhield een uitgebreide correspondentie met vele geestelijke leiders van andere religies, waaronder D.T. Suzuki, Thich Nhat Hanh en de Dalai Lama, waardoor hij een pionier is geworden op het gebied van de interreligieuze dialoog.'Leven met wijsheid' is een uitgebreide beschrijving van het boeiende leven en werk van Thomas Merton van de hand van Jim Forest, die Merton persoonlijk goed gekend heeft. De vele foto's maken deze biografie tot een levendig portret."Thomas Merton blijft een bron van geestelijke inspiratie en een gids voor velen. Hij was bovenal een man van gebed, een denker die vragen stelde bij de zekerheden van zijn tijd en die nieuwe horizonnen opende voor mensen en voor de kerk. Hij was ook een man van dialoog, iemand die zich inzette voor vrede tussen volken en religies."Paus Franciscus in een toespraak voor het Amerikaanse Congres 2015

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jim Forest
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789463401241
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Vertaald door Willy Eurlings

De Amerikaanse trappist Thomas Merton werd bekend door zijn autobiografie 'The Seven Storey Mountain (Louteringsberg)', waarin hij zijn zoek- en zwerftocht beschreef die tot zijn bekering leidde. Als monnik verdiepte hij zich in de christelijke spirituele traditie en liet zich ook inspireren door de wijsheid van andere tradities. Zijn kritiek op de consumptiemaatschappij, zijn steun aan de vredesbeweging en zijn verzet tegen de Vietnamoorlog, werden hem niet door iedereen in dank afgenomen. Hij onderhield een uitgebreide correspondentie met vele geestelijke leiders van andere religies, waaronder D.T. Suzuki, Thich Nhat Hanh en de Dalai Lama, waardoor hij een pionier is geworden op het gebied van de interreligieuze dialoog.

'Leven met wijsheid' is een uitgebreide beschrijving van het boeiende leven en werk van Thomas Merton van de hand van Jim Forest, die Merton persoonlijk goed gekend heeft. De vele foto's maken deze biografie tot een levendig portret.


"Thomas Merton blijft een bron van geestelijke inspiratie en een gids voor velen. Hij was bovenal een man van gebed, een denker die vragen stelde bij de zekerheden van zijn tijd en die nieuwe horizonnen opende voor mensen en voor de kerk. Hij was ook een man van dialoog, iemand die zich inzette voor vrede tussen volken en religies."
Paus Franciscus in een toespraak voor het Amerikaanse Congres 2015

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jim Forest
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789463401241
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99