Lesson study als effectieve vorm van teamleren

Prijs € 32,50

Niet beschikbaar

Henk Logtenberg, Linda Odenthal

Paperback | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lesson Study is een specieke vorm van teamleren die over de hele wereld zijn waarde heeft bewezen. Ook in Nederland ontdekken steeds meer scholen de methode en de meerwaarde van Lesson Study.Lesson Study is een manier van teamleren waarin collega's gezamenlijk leren door systematisch te werken aan het verbeteren, vernieuwen en/of verder ontwikkelen van het onderwijs. De methode past naadloos bij het streven van veel scholen om zich verder te ontwikkelen tot een lerende organisatie.Sinds 2011 is Lesson Study in een stroomversnelling terechtgekomen. De focus is verplaatst 'van de les als een snel stromende rivier' naar de implementatie van het Lesson Study concept: 'meegaan met de stroming van de rivier'.Lesson Study als effectieve vorm van teamlerenIn deze publicatie vindt u een antwoord op de vraag wat Lesson Study is. Vanuit de theorie over teamleren wordt stap voor stap overgegaan naar de praktijk en de instrumenten die bij Lesson Study worden ingezet. Op deze wijze kan de kracht van Lesson Study aan de hand van de theorie over teamleren worden verklaard en wordt inzicht gegeven in de methode van Lesson Study zelf.De praktijkvoorbeelden uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs geven een concreet beeld van de wijze waarop Lesson Study in de praktijk vorm krijgt. Met deze publicatie kan worden besloten Lesson Study in de school te introduceren. De publicatie bevat daarvoor handvatten en instrumenten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Logtenberg, Linda Odenthal
Uitgever
CPS Uitgeverij
ISBN
9789065080004
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Lesson Study is een specieke vorm van teamleren die over de hele wereld zijn waarde heeft bewezen. Ook in Nederland ontdekken steeds meer scholen de methode en de meerwaarde van Lesson Study.

Lesson Study is een manier van teamleren waarin collega's gezamenlijk leren door systematisch te werken aan het verbeteren, vernieuwen en/of verder ontwikkelen van het onderwijs. De methode past naadloos bij het streven van veel scholen om zich verder te ontwikkelen tot een lerende organisatie.

Sinds 2011 is Lesson Study in een stroomversnelling terechtgekomen. De focus is verplaatst 'van de les als een snel stromende rivier' naar de implementatie van het Lesson Study concept: 'meegaan met de stroming van de rivier'.

Lesson Study als effectieve vorm van teamleren
In deze publicatie vindt u een antwoord op de vraag wat Lesson Study is. Vanuit de theorie over teamleren wordt stap voor stap overgegaan naar de praktijk en de instrumenten die bij Lesson Study worden ingezet. Op deze wijze kan de kracht van Lesson Study aan de hand van de theorie over teamleren worden verklaard en wordt inzicht gegeven in de methode van Lesson Study zelf.

De praktijkvoorbeelden uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs geven een concreet beeld van de wijze waarop Lesson Study in de praktijk vorm krijgt. Met deze publicatie kan worden besloten Lesson Study in de school te introduceren. De publicatie bevat daarvoor handvatten en instrumenten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Logtenberg, Linda Odenthal
Uitgever
CPS Uitgeverij
ISBN
9789065080004
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99