Leren schrijven - Blokschrift compleet - Groep 2 en 3

Blokschrijft schrijven Set van 3

Prijs € 39,95

Niet beschikbaar

Februari 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Leer alle letters en cijfers schrijven Met deze mooie geïllustreerde en didactisch verantwoorde oefenboeken leert uw kind alle letters (a-z) en cijfers (0-9) schrijven. Stapsgewijs oefent uw kind alle vormen en schrijfrichtingen van de verschillende karakters die ons alfabet en getallensysteem kent. Zeer geschikt voor beginnende schrijvers, kinderen in groep 2 en 3. De kleine letters en de hoofdletter die in de boeken worden geleerd vormen het zogenaamde blokschrift. Van oudsher leerden kinderen op de basisschool het verbonden schrift. Dit schrift was noodzakelijk om met een kroontjespen snel en netjes - zonder spetters - te kunnen schrijven. Tegenwoordig schrijft bijna niemand meer met een kroontjespen en leren steeds meer kinderen het blokschrift. Voordeel hiervan is dat ze makkelijker leren schrijven en netter blijven schrijven op lange termijn. Bovendien lijken de blokletters meer op de letters van gedrukte teksten. In groep 2 maken de kinderen al kennis met de cijfers door middel van verschillende telactiviteiten. In groep 3 wordt dit vervolgd aan de hand van het leren herkennen en het schrijven van de cijfers. Daarnaast bevat dit boek oefeningen die het getalbegrip vergroten. Zo leren de kinderen de vijfstructuur herkennen met behulp van dobbelstenen, getalbeelden herkennen, hoeveelheden aan elkaar koppelen en ze verkennen de structuur op de telrij.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Junior Einstein BV
ISBN
9789493128590
Bindwijze
Publicatiedatum
Februari 2020
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
84

Beschrijving

Leer alle letters en cijfers schrijven
Met deze mooie geïllustreerde en didactisch verantwoorde oefenboeken leert uw kind alle letters (a-z) en cijfers (0-9) schrijven. Stapsgewijs oefent uw kind alle vormen en schrijfrichtingen van de verschillende karakters die ons alfabet en getallensysteem kent. Zeer geschikt voor beginnende schrijvers, kinderen in groep 2 en 3.

De kleine letters en de hoofdletter die in de boeken worden geleerd vormen het zogenaamde blokschrift. Van oudsher leerden kinderen op de basisschool het verbonden schrift. Dit schrift was noodzakelijk om met een kroontjespen snel en netjes - zonder spetters - te kunnen schrijven. Tegenwoordig schrijft bijna niemand meer met een kroontjespen en leren steeds meer kinderen het blokschrift. Voordeel hiervan is dat ze makkelijker leren schrijven en netter blijven schrijven op lange termijn. Bovendien lijken de blokletters meer op de letters van gedrukte teksten.

In groep 2 maken de kinderen al kennis met de cijfers door middel van verschillende telactiviteiten. In groep 3 wordt dit vervolgd aan de hand van het leren herkennen en het schrijven van de cijfers. Daarnaast bevat dit boek oefeningen die het getalbegrip vergroten. Zo leren de kinderen de vijfstructuur herkennen met behulp van dobbelstenen, getalbeelden herkennen, hoeveelheden aan elkaar koppelen en ze verkennen de structuur op de telrij.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Junior Einstein BV
ISBN
9789493128590
Bindwijze
Publicatiedatum
Februari 2020
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
84

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99