Leren reflecteren

Prijs € 27,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Lida Nijgh, Nicolien van Tol

Paperback | April 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zelfreflectie is een vorm van leren, een methode die jou inzicht geeft in jouw leerhouding. Met Leren reflecteren ontdek je, aan de hand van praktische voorbeelden, hoe je tot reflectie komt. Fijn daarbij zijn de praktische handvatten die het boek biedt. Je wordt je bewust van je eigen leer- en werkstijl en kan je zelfreflectie daarop aanpassen.In Leren reflecteren lees je eerst wat 'zelfreflectie' precies inhoudt. Het boek verheldert daarbij wat de meerwaarde en het belang ervan zijn. Vervolgens zie je wat de link is tussen reflectie en het werkveld. Waar loop je nu precies tegenaan in jouw werk als hulpverlener? En welke rol kan zelfreflectie daarbij spelen? Tot slot lees je in het boek wat nodig is om zelfreflectie te ontwikkelen en toe te passen. De auteurs hebben deze derde druk uitgebreid herzien om de uitgave uit te breiden met nieuwe modellen voor een grote variatie aan situaties, meer diepgang te bieden door de context van reflecteren te behandelen, het onderwerp kritisch onder de loep te nemen zonder in te boeten op toegankelijkheid en het mogelijk te maken dat de methode ook online verdergaat op www.lerenreflecteren3edruk.nlUniek aan dit boek is dat het een veelomvattende methode is die duidelijk maakt wat reflecteren precies inhoudt, waarom het zinvol is en hoe je het binnen de hulpverlening kunt inzetten. Het heeft een dynamische insteek die opheldert in welke situatie je welk model gebruikt en het is een leerzaam samenspel tussen boek en website.Bij het boek hoort de website www.lerenreflecteren3edruk.nl. Hierop staan voor uw studenten onder andere vragenlijsten, artikelen met achtergronden en extra (groeps)opdrachten. Ook besteedt de auteur online extra aandacht aan specifieke tools.Het boek is bedoeld voor hbo-studenten in sociaal agogische bacheloropleidingen zoals Sociaal pedagogische hulpverlening, Maatschappelijk werk en dienstverlening, Culturele en maatschappelijke vorming, Pedagogiek en Toegepaste psychologieLida Nijgh is orthopedagoog en werkt als gedragsdeskundige in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Haar focus is deskundigheidsbevordering, intervisie en coaching. Daarnaast werkt zij als docent en supervisor bij hbo-opleidingen voor maatschappelijk werk en sociaal pedagogische hulpverlening. In 2006 schreef zij de eerste uitgave van Leren reflecteren. Zelfreflectie voor sociaal-agogische hulpverleners.Nicolien van Tol werkt als docent, begeleidingskundige, supervisor en adviseur bij Hogeschool InHolland en bij Consilium.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lida Nijgh, Nicolien van Tol
Uitgever
Boom
ISBN
9789089539953
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Zelfreflectie is een vorm van leren, een methode die jou inzicht geeft in jouw leerhouding. Met Leren reflecteren ontdek je, aan de hand van praktische voorbeelden, hoe je tot reflectie komt. Fijn daarbij zijn de praktische handvatten die het boek biedt. Je wordt je bewust van je eigen leer- en werkstijl en kan je zelfreflectie daarop aanpassen.

In Leren reflecteren lees je eerst wat 'zelfreflectie' precies inhoudt. Het boek verheldert daarbij wat de meerwaarde en het belang ervan zijn. Vervolgens zie je wat de link is tussen reflectie en het werkveld. Waar loop je nu precies tegenaan in jouw werk als hulpverlener? En welke rol kan zelfreflectie daarbij spelen? Tot slot lees je in het boek wat nodig is om zelfreflectie te ontwikkelen en toe te passen.

De auteurs hebben deze derde druk uitgebreid herzien om de uitgave uit te breiden met nieuwe modellen voor een grote variatie aan situaties, meer diepgang te bieden door de context van reflecteren te behandelen, het onderwerp kritisch onder de loep te nemen zonder in te boeten op toegankelijkheid en het mogelijk te maken dat de methode ook online verdergaat op www.lerenreflecteren3edruk.nl

Uniek aan dit boek is dat het een veelomvattende methode is die duidelijk maakt wat reflecteren precies inhoudt, waarom het zinvol is en hoe je het binnen de hulpverlening kunt inzetten. Het heeft een dynamische insteek die opheldert in welke situatie je welk model gebruikt en het is een leerzaam samenspel tussen boek en website.

Bij het boek hoort de website www.lerenreflecteren3edruk.nl. Hierop staan voor uw studenten onder andere vragenlijsten, artikelen met achtergronden en extra (groeps)opdrachten. Ook besteedt de auteur online extra aandacht aan specifieke tools.

Het boek is bedoeld voor hbo-studenten in sociaal agogische bacheloropleidingen zoals Sociaal pedagogische hulpverlening, Maatschappelijk werk en dienstverlening, Culturele en maatschappelijke vorming, Pedagogiek en Toegepaste psychologie

Lida Nijgh is orthopedagoog en werkt als gedragsdeskundige in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Haar focus is deskundigheidsbevordering, intervisie en coaching. Daarnaast werkt zij als docent en supervisor bij hbo-opleidingen voor maatschappelijk werk en sociaal pedagogische hulpverlening. In 2006 schreef zij de eerste uitgave van Leren reflecteren. Zelfreflectie voor sociaal-agogische hulpverleners.

Nicolien van Tol werkt als docent, begeleidingskundige, supervisor en adviseur bij Hogeschool InHolland en bij Consilium.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lida Nijgh, Nicolien van Tol
Uitgever
Boom
ISBN
9789089539953
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99