Leidraad international health

voor een coschap of stage in ontwikkelingslanden

Prijs € 34,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Paperback | December 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een co-schap of wetenschappelijke stage in een ontwikkelingsland brengt veel uitdagingen en vragen met zich mee. Niet alleen vakinhoudelijke vragen als: Hoe draineer je een abces? Hoe werkt anesthesie met minimale middelen? Maar ook: waar moet ik mijn werk of stage plaatsen in de omvangrijke ontwikkelingsproblematiek? Hoe ga ik om met traditionele geneeskunde? Welke interpretaties over ziekte en dood kan ik verwachten? De Leidraad international health ondersteunt je bij een goede voorbereiding en praktische uitvoering van een klinische stage en/of een onderzoeksstage in een ontwikkelingsland.In Leidraad international health ligt de nadruk op klinische problemen in de tropengeneeskunde, moeder-en-kindzorg en armoedegerelateerde infectieziekten, terwijl ook aandacht wordt besteed aan thema’s als humanitaire medische hulpverlening, primary healthcare en traditionele geneeskunde en hoe het is om te werken in een andere culturele en sociaaleconomische context. Een afzonderlijk hoofdstuk gaat over het uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek in een ontwikkelingsland. Daarnaast is een overzicht opgenomen van relevante websites, aanbevolen literatuur en algemene informatie.De Leidraad international health is bedoeld voor ouderejaars studenten geneeskunde en paramedische vakken en wordt ook aanbevolen aan beginnende tropenartsen. De bijdragen zijn geschreven door enthousiaste (ex-) tropenartsen, klinisch specialisten werkzaam bij verschillende medische faculteiten in binnen- en buitenland en public health-experts.Leidraad international health is onderdeel van de Leidraadreeks, een reeks handzame en praktische boekjes voor coassistenten en artsen in opleiding. Elk deel behandelt een bepaald specialisme of co-schap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031341825
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
391

Beschrijving

Een co-schap of wetenschappelijke stage in een ontwikkelingsland brengt veel uitdagingen en vragen met zich mee. Niet alleen vakinhoudelijke vragen als: Hoe draineer je een abces? Hoe werkt anesthesie met minimale middelen? Maar ook: waar moet ik mijn werk of stage plaatsen in de omvangrijke ontwikkelingsproblematiek? Hoe ga ik om met traditionele geneeskunde? Welke interpretaties over ziekte en dood kan ik verwachten? De Leidraad international health ondersteunt je bij een goede voorbereiding en praktische uitvoering van een klinische stage en/of een onderzoeksstage in een ontwikkelingsland.
In Leidraad international health ligt de nadruk op klinische problemen in de tropengeneeskunde, moeder-en-kindzorg en armoedegerelateerde infectieziekten, terwijl ook aandacht wordt besteed aan thema’s als humanitaire medische hulpverlening, primary healthcare en traditionele geneeskunde en hoe het is om te werken in een andere culturele en sociaaleconomische context. Een afzonderlijk hoofdstuk gaat over het uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek in een ontwikkelingsland. Daarnaast is een overzicht opgenomen van relevante websites, aanbevolen literatuur en algemene informatie.
De Leidraad international health is bedoeld voor ouderejaars studenten geneeskunde en paramedische vakken en wordt ook aanbevolen aan beginnende tropenartsen. De bijdragen zijn geschreven door enthousiaste (ex-) tropenartsen, klinisch specialisten werkzaam bij verschillende medische faculteiten in binnen- en buitenland en public health-experts.
Leidraad international health is onderdeel van de Leidraadreeks, een reeks handzame en praktische boekjes voor coassistenten en artsen in opleiding. Elk deel behandelt een bepaald specialisme of co-schap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031341825
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
391

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99