Leerboek oracle SQL

voor Oracle database 11g/12c

Prijs € 61,50

Niet beschikbaar

Toon Koppelaars, Lex de Haan

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Leerboek Oracle SQL is in eerste instantie bedoeld voor het hoger onderwijs en is geschikt voor alle studierichtingen die Oracle als softwareomgeving gebruiken voor het leren omgaan met SQL. Het boek is met name geschikt als ondersteuning bij zelfstudie en/of practicum en als zodanig ook heel goed individueel te gebruiken buiten het reguliere onderwijs.Deze vierde herziene druk is gebaseerd op Oracle Database 11g. Het boek isechter ook heel goed te gebruiken met de aankomende release Oracle12c.De opzet van het boek is vrijwel geheel gehandhaafd. Hierdoor is een soepele overgang naar deze nieuwe editie mogelijk. De indeling van de hoofdstukken is niet veranderd, wel zijn in alle hoofdstukken op diverse plaatsen tekstuele aanpassingen doorgevoerd om deze weer in overeenstemming te brengen met de huidige stand van de techniek. Verwijzingen naar inmiddels niet meer gangbare tools, zijn vervangen door hun opvolgers, en enkele nieuw geïntroduceerde SQL features zijn toegevoegd: het INSERT-ALL commando en een uitbreiding op de REGEXP functies zijn hiervan voorbeelden. De paragrafen over Constraints en over Hiërarchische Queries zijn geheel herschreven.Online supportScripts om de casustabellen te maken, alle voorbeelden en uitwerkingen van deopgaven zijn beschikbaar via de pagina bij het boek op www.academicservice.nl.Over de auteursIr. Toon Koppelaars (1965) studeerde Informatica aan de Technische Universiteitvan Eindhoven, en heeft meer dan twintig jaar ervaring met Oracle databases enontwikkeltools. Hij is een veelgevraagd spreker op Oracle-bijeenkomsten, lid van het OakTable netwerk en Oracle ACE.Ir. Lex de Haan (1954-2006) was als Oracle expert bekend als presentator en organisator van seminars. Hij was lid van de ISO-standaardisatiecommissie voor de taal SQL en hij was betrokken bij de oprichting van het internationale OakTable netwerk van Oracleexperts.Van beide auteurs verscheen eerder Applied Mathematics for Database Professionals (Apress, New York, 2007).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Toon Koppelaars, Lex de Haan
Uitgever
Academic service
ISBN
9789039526811
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
348

Beschrijving

Leerboek Oracle SQL is in eerste instantie bedoeld voor het hoger onderwijs en is geschikt voor alle studierichtingen die Oracle als softwareomgeving gebruiken voor het leren omgaan met SQL. Het boek is met name geschikt als ondersteuning bij zelfstudie en/of practicum en als zodanig ook heel goed individueel te gebruiken buiten het reguliere onderwijs.
Deze vierde herziene druk is gebaseerd op Oracle Database 11g. Het boek is
echter ook heel goed te gebruiken met de aankomende release Oracle12c.
De opzet van het boek is vrijwel geheel gehandhaafd. Hierdoor is een soepele overgang naar deze nieuwe editie mogelijk. De indeling van de hoofdstukken is niet veranderd, wel zijn in alle hoofdstukken op diverse plaatsen tekstuele aanpassingen doorgevoerd om deze weer in overeenstemming te brengen met de huidige stand van de techniek. Verwijzingen naar inmiddels niet meer gangbare tools, zijn vervangen door hun opvolgers, en enkele nieuw geïntroduceerde SQL features zijn toegevoegd: het INSERT-ALL commando en een uitbreiding op de REGEXP functies zijn hiervan voorbeelden. De paragrafen over Constraints en over Hiërarchische Queries zijn geheel herschreven.

Online support
Scripts om de casustabellen te maken, alle voorbeelden en uitwerkingen van de
opgaven zijn beschikbaar via de pagina bij het boek op www.academicservice.nl.

Over de auteurs
Ir. Toon Koppelaars (1965) studeerde Informatica aan de Technische Universiteit
van Eindhoven, en heeft meer dan twintig jaar ervaring met Oracle databases en
ontwikkeltools. Hij is een veelgevraagd spreker op Oracle-bijeenkomsten, lid van het OakTable netwerk en Oracle ACE.
Ir. Lex de Haan (1954-2006) was als Oracle expert bekend als presentator en organisator van seminars. Hij was lid van de ISO-standaardisatiecommissie voor de taal SQL en hij was betrokken bij de oprichting van het internationale OakTable netwerk van Oracleexperts.
Van beide auteurs verscheen eerder Applied Mathematics for Database Professionals (Apress, New York, 2007).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Toon Koppelaars, Lex de Haan
Uitgever
Academic service
ISBN
9789039526811
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
348

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99