Leerboek ontwikkelingsstoornissen in de levensloop

een integrale medische en psychologische benadering

Prijs € 71,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hardback | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een psychiatrische aandoening ontstaat zelden van het ene op het andere moment. Net als bij de meeste somatische ziekten bestaat er vaak een periode met subtiele veranderingen en kenmerken die voorafgaan aan de volledige expressie van psychiatrische klachten. Bij sommige stoornissen zijn vroege subtiele afwijkingen in denken, gevoel en gedrag al herkenbaar vanaf zeer jonge leeftijd. In de afgelopen jaren wordt het belang van dit ontwikkelingsaspect van psychiatrische aandoeningen steeds meer erkend.Mensen zijn wie ze zijn door wat ze voelen en denken, doordat ze complexe taal kunnen gebruiken, kunnen communiceren en samenwerken. Juist bij aanwezigheid van psychopathologie worden deze aspecten aangetast. Wanneer wordt gesproken van ziekte en wanneer van niet-afwijkende ontwikkeling? Ondermeer de antwoorden op deze vragen zullen in dit boek terug te vinden zijn.Dit boek is bestemd voor psychologen, psychiaters, orthopedagogen en ook voor studenten, docenten, beleidsmakers en ouders/opvoeders. Ook voor huisartsen en kinderartsen biedt het boek zeer actuele informatie.'Voor u ligt een boek waarin de psychiatrie wordt benaderd vanuit een nieuw, innovatief en wellicht zelfs revolutionair perspectief; de ontwikkeling. Een fascinerend, levenslang proces met vele fasen en transities. [...] Het boek zal ongetwijfeld tot de standaardwerken gaan behoren van de nieuwe, integrale, psychiatrie.'René Kahn en Aart Schene

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
ISBN
9789058982926
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
516

Beschrijving

Een psychiatrische aandoening ontstaat zelden van het ene op het andere moment. Net als bij de meeste somatische ziekten bestaat er vaak een periode met subtiele veranderingen en kenmerken die voorafgaan aan de volledige expressie van psychiatrische klachten. Bij sommige stoornissen zijn vroege subtiele afwijkingen in denken, gevoel en gedrag al herkenbaar vanaf zeer jonge leeftijd. In de afgelopen jaren wordt het belang van dit ontwikkelingsaspect van psychiatrische aandoeningen steeds meer erkend.

Mensen zijn wie ze zijn door wat ze voelen en denken, doordat ze complexe taal kunnen gebruiken, kunnen communiceren en samenwerken. Juist bij aanwezigheid van psychopathologie worden deze aspecten aangetast. Wanneer wordt gesproken van ziekte en wanneer van niet-afwijkende ontwikkeling? Ondermeer de antwoorden op deze vragen zullen in dit boek terug te vinden zijn.

Dit boek is bestemd voor psychologen, psychiaters, orthopedagogen en ook voor studenten, docenten, beleidsmakers en ouders/opvoeders. Ook voor huisartsen en kinderartsen biedt het boek zeer actuele informatie.

'Voor u ligt een boek waarin de psychiatrie wordt benaderd vanuit een nieuw, innovatief en wellicht zelfs revolutionair perspectief; de ontwikkeling. Een fascinerend, levenslang proces met vele fasen en transities. [...] Het boek zal ongetwijfeld tot de standaardwerken gaan behoren van de nieuwe, integrale, psychiatrie.'
René Kahn en Aart Schene

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
ISBN
9789058982926
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
516

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99