Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde (e-Book)

voortplantingsgeneeskunde

Prijs € 41,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Dit e-Book is niet leesbaar op e-readers met een zwart-wit scherm.

Beschrijving

Voortplantingsgeneeskunde is binnen de specialismen Obstetrie en Gynaecologie een snelgroeiend (deel)specialisme. Maatschappelijke ontwikkelingen en toegenomen behandelmogelijkheden hebben er onder andere toe geleid dat de zorgvraag binnen de voortplantingsgeneeskunde niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief verandert. Daarnaast verschuiven in toenemende mate taken tussen artsen en verpleegkundigen. Dit vraagt specifieke kennis en competenties van verpleegkundigen.Het Leerboek Obstetrie & Gynaecologie verpleegkunde, voortplantingsgeneeskunde behandelt deze kennis gerelateerd aan de Obstetrie, Gynaecologie, Neonatologie en Voortplantingsgeneeskunde. De onderwerpen binnen het leerboek zijn voor zover mogelijk ge egreerd uitgewerkt. Dit houdt in dat (patho-)fysiologie, noodzakelijke medische achtergronden en specifieke verpleegkundige aspecten binnen de diverse hoofdstukken zo veel mogelijk naast elkaar worden behandeld. Binnen de uitwerking van de hoofdstukken is waar mogelijk aandacht gegeven aan de verstoring van de specifieke vitale functies in relatie tot de gezondheidsproblematiek.De kennis in dit leerboek kan hierdoor een bijdrage leveren aan het analyseren van gezondheidsproblemen en het leggen van verbanden tussen observatie en (pre) diagnose. De O&G-verpleegkundige kan hierdoor haar kennis op de juiste wijze inzetten om te komen tot de specifieke verpleegkundige diagnosen, interventies en evaluaties.Het Leerboek Obstetrie & Gynaecologie verpleegkunde, voortplantingsgeneeskunde levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de Verpleegkundige Vervolgopleiding O&G Verpleegkunde. Daarnaast dient het boek als naslagwerk voor de verpleegkundigen werkzaam binnen het vakgebied. De opzet van het boek en verdieping van de kennis maken het boek ook geschikt om te gebruiken op het niveau van (post) hbo-verpleegkunde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Elsevier Gezondheidszorg
ISBN
9789035237032
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
2677819 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Voortplantingsgeneeskunde is binnen de specialismen Obstetrie en Gynaecologie een snelgroeiend (deel)specialisme. Maatschappelijke ontwikkelingen en toegenomen behandelmogelijkheden hebben er onder andere toe geleid dat de zorgvraag binnen de voortplantingsgeneeskunde niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief verandert. Daarnaast verschuiven in toenemende mate taken tussen artsen en verpleegkundigen. Dit vraagt specifieke kennis en competenties van verpleegkundigen.
Het Leerboek Obstetrie & Gynaecologie verpleegkunde, voortplantingsgeneeskunde behandelt deze kennis gerelateerd aan de Obstetrie, Gynaecologie, Neonatologie en Voortplantingsgeneeskunde. De onderwerpen binnen het leerboek zijn voor zover mogelijk ge egreerd uitgewerkt. Dit houdt in dat (patho-)fysiologie, noodzakelijke medische achtergronden en specifieke verpleegkundige aspecten binnen de diverse hoofdstukken zo veel mogelijk naast elkaar worden behandeld. Binnen de uitwerking van de hoofdstukken is waar mogelijk aandacht gegeven aan de verstoring van de specifieke vitale functies in relatie tot de gezondheidsproblematiek.
De kennis in dit leerboek kan hierdoor een bijdrage leveren aan het analyseren van gezondheidsproblemen en het leggen van verbanden tussen observatie en (pre) diagnose. De O&G-verpleegkundige kan hierdoor haar kennis op de juiste wijze inzetten om te komen tot de specifieke verpleegkundige diagnosen, interventies en evaluaties.
Het Leerboek Obstetrie & Gynaecologie verpleegkunde, voortplantingsgeneeskunde levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de Verpleegkundige Vervolgopleiding O&G Verpleegkunde. Daarnaast dient het boek als naslagwerk voor de verpleegkundigen werkzaam binnen het vakgebied. De opzet van het boek en verdieping van de kennis maken het boek ook geschikt om te gebruiken op het niveau van (post) hbo-verpleegkunde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Elsevier Gezondheidszorg
ISBN
9789035237032
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
2677819 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99