Leerboek immunologie

Prijs € 76,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

G.T. Rijkers, F.G.M. Kroese, C.G.M. Kallenberg, R.H.W.M. Derksen

Paperback | Oktober 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Leerboek immunologie wordt het complexe immuunsysteem van de mens helder en overzichtelijk uiteengezet. In de eerste helft van het boek ligt de nadruk op de bouw en werking van het immuunsysteem. Deze vormt een goede basis voor de meer klinische aspecten van het immuunsysteem die in de tweede helft van het boek centraal staan. Het boek behandelt onder meer onderwerpen als immuundeficiëntie, overgevoeligheidsreacties, autoimmuniteit, afstoting bij transplantaties en vaccinaties. Stoornissen van het immuunsysteem die het gevolg kunnen zijn van voeding, stress en genotsmiddelen, met name belangrijk voor de klinische praktijk, worden ook onder de aandacht gebracht.Dit leerboek maakt een duidelijke koppeling tussen de theoretische basisconcepten en de klinische praktijk. Met behulp van diverse aansprekende klinische voorbeelden, verdiepingsstof en alledaagse casuïstiek behandelen de auteurs de eigenschappen en functies van honderden moleculen en cellen (zowel de hoofdrolspelers als de figuranten). De behandelde ziekten, getallen en statistieken zijn gebaseerd op de Nederlandse situatie.De auteurs zijn deelspecialisten en behoren tot de top van de Nederlandse wetenschap op het gebied van immunologie. Het biedt overzichtelijke illustraties die de ingewikkelde materie zo helder mogelijk maken.Leerboek immunologie is primair geschreven voor studenten geneeskunde, maar is ook uitermate geschikt voor gebruik binnen opleidingen als tandheelkunde en voor het laboratoriumonderwijs

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G.T. Rijkers, F.G.M. Kroese, C.G.M. Kallenberg, R.H.W.M. Derksen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036802574
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In Leerboek immunologie wordt het complexe immuunsysteem van de mens helder en overzichtelijk uiteengezet. In de eerste helft van het boek ligt de nadruk op de bouw en werking van het immuunsysteem. Deze vormt een goede basis voor de meer klinische aspecten van het immuunsysteem die in de tweede helft van het boek centraal staan. Het boek behandelt onder meer onderwerpen als immuundeficiëntie, overgevoeligheidsreacties, autoimmuniteit, afstoting bij transplantaties en vaccinaties. Stoornissen van het immuunsysteem die het gevolg kunnen zijn van voeding, stress en genotsmiddelen, met name belangrijk voor de klinische praktijk, worden ook onder de aandacht gebracht.

Dit leerboek maakt een duidelijke koppeling tussen de theoretische basisconcepten en de klinische praktijk. Met behulp van diverse aansprekende klinische voorbeelden, verdiepingsstof en alledaagse casuïstiek behandelen de auteurs de eigenschappen en functies van honderden moleculen en cellen (zowel de hoofdrolspelers als de figuranten). De behandelde ziekten, getallen en statistieken zijn gebaseerd op de Nederlandse situatie.

De auteurs zijn deelspecialisten en behoren tot de top van de Nederlandse wetenschap op het gebied van immunologie. Het biedt overzichtelijke illustraties die de ingewikkelde materie zo helder mogelijk maken.

Leerboek immunologie is primair geschreven voor studenten geneeskunde, maar is ook uitermate geschikt voor gebruik binnen opleidingen als tandheelkunde en voor het laboratoriumonderwijs

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G.T. Rijkers, F.G.M. Kroese, C.G.M. Kallenberg, R.H.W.M. Derksen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036802574
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99