Leerboek huisartsgeneeskunde

Prijs € 99,95

Niet beschikbaar

Hardback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het vak huisartsgeneeskunde heeft zich de afgelopen decennia in een snel tempo ontwikkeld. Dat hangt samen met de grote maatschappelijke behoefte waaraan de huisartsgeneeskunde tegemoet komt en de belangrijke rol die haar unieke kenmerken - directe toegankelijkheid, generalistisch karakter en continuïteit van zorg - daarbij spelen. Door de snelle toename van medische kennis en de ontwikkelingen in de steeds complexere gezondheidszorg, hebben de voor huisartsen relevante kennis en vaardigheden een hoge vlucht genomen. Een huisarts dient de actuele medische kennis en de ontwikkelingen in de gezondheidszorg over de volle breedte te overzien. Het Leerboek huisartsgeneeskunde biedt de geneeskundestudent en de huisarts in opleiding, maar ook de in de praktijk werkzame huisarts, structuur in het brede veld van de huisartsgeneeskunde. De redactie, hoogleraren van vijf Nederlandse en Vlaamse faculteiten, en meer dan 50 auteurs (van alle 12 universiteiten) hebben daartoe de handen ineengeslagen. Het boek behandelt meer dan dertig vaardigheden die huisartsen zich tijdens hun opleiding eigen moeten maken en gedurende hun loopbaan moeten blijven ontwikkelen. De vaardigheden zijn geordend volgens de zeven kerncompetenties: medisch handelen, communicatie, samenwerking, kennis en wetenschap, maatschappelijk handelen, organisatie en professionaliteit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058982131
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
396

Beschrijving

Het vak huisartsgeneeskunde heeft zich de afgelopen decennia in een snel tempo ontwikkeld. Dat hangt samen met de grote maatschappelijke behoefte waaraan de huisartsgeneeskunde tegemoet komt en de belangrijke rol die haar unieke kenmerken - directe toegankelijkheid, generalistisch karakter en continuïteit van zorg - daarbij spelen. Door de snelle toename van medische kennis en de ontwikkelingen in de steeds complexere gezondheidszorg, hebben de voor huisartsen relevante kennis en vaardigheden een hoge vlucht genomen. Een huisarts dient de actuele medische kennis en de ontwikkelingen in de gezondheidszorg over de volle breedte te overzien.

Het Leerboek huisartsgeneeskunde biedt de geneeskundestudent en de huisarts in opleiding, maar ook de in de praktijk werkzame huisarts, structuur in het brede veld van de huisartsgeneeskunde. De redactie, hoogleraren van vijf Nederlandse en Vlaamse faculteiten, en meer dan 50 auteurs (van alle 12 universiteiten) hebben daartoe de handen ineengeslagen. Het boek behandelt meer dan dertig vaardigheden die huisartsen zich tijdens hun opleiding eigen moeten maken en gedurende hun loopbaan moeten blijven ontwikkelen. De vaardigheden zijn geordend volgens de zeven kerncompetenties: medisch handelen, communicatie, samenwerking, kennis en wetenschap, maatschappelijk handelen, organisatie en professionaliteit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058982131
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
396

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99