Leefstijl en levensbeschouwelijk groep 7 Werkboek

sociaal-emotionele vaardigheden en actief burgerschap voor het primair onderwijs

Prijs € 51,50

Uitverkocht

O. van Eck, S. Onvlee, P. Wessels

Hardback | Maart 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Levensbeschouwing is een aanvulling op het programma van Leefstijl. In het programma Levensbeschouwing komen zowel verhalen als onderwerpen uit de vijf grote religies aan bod als enkele verhalen uit andere (ook niet-religieuze) tradities. Er ligt een accent op de joods-christelijke traditie, de traditie waarin de Nederlandse cultuur vooral geworteld is. In de lessen worden daar waar mogelijk is bruggen gelegd tussen verschillende religies om de overeenkomsten zichtbaar te maken.Bij de keuze van de verhalen en lesonderwerpen is uitgegaan van een culturele hiërarchie, zodat traditioneel belangrijke en bekende verhalen aan bod komen. Tegelijkertijd is bij de selectie rekening gehouden met aansluiting bij de zes Leefstijlthema's. Per leerjaar sluiten bij elk Leefstijlthema twee lessen Levensbeschouwing aan.Let op: Een pakket bevat werkboeken voor een heel jaar voor vijf leerlingen, waar zowel de opdrachten bij de Leefstijlthema's als de bijpassende levensbeschouwingsopdrachten in staan. U heeft naast deze gecombineerde werkboekjes dus geen andere werkboekjes Leefstijl meer nodig.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
O. van Eck, S. Onvlee, P. Wessels
Uitgever
Edu'Actief
ISBN
9789075749694
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
20

Beschrijving

Levensbeschouwing is een aanvulling op het programma van Leefstijl. In het programma Levensbeschouwing komen zowel verhalen als onderwerpen uit de vijf grote religies aan bod als enkele verhalen uit andere (ook niet-religieuze) tradities. Er ligt een accent op de joods-christelijke traditie, de traditie waarin de Nederlandse cultuur vooral geworteld is. In de lessen worden daar waar mogelijk is bruggen gelegd tussen verschillende religies om de overeenkomsten zichtbaar te maken.

Bij de keuze van de verhalen en lesonderwerpen is uitgegaan van een culturele hiërarchie, zodat traditioneel belangrijke en bekende verhalen aan bod komen. Tegelijkertijd is bij de selectie rekening gehouden met aansluiting bij de zes Leefstijlthema's. Per leerjaar sluiten bij elk Leefstijlthema twee lessen Levensbeschouwing aan.

Let op: Een pakket bevat werkboeken voor een heel jaar voor vijf leerlingen, waar zowel de opdrachten bij de Leefstijlthema's als de bijpassende levensbeschouwingsopdrachten in staan. U heeft naast deze gecombineerde werkboekjes dus geen andere werkboekjes Leefstijl meer nodig.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
O. van Eck, S. Onvlee, P. Wessels
Uitgever
Edu'Actief
ISBN
9789075749694
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
20

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99