Langs de grenzen van de zorg

omgaan met psychosociale problemen van jongeren op en rondom school

Prijs € 30,00

Uitverkocht

N. Nicolai, M. Ferber

Paperback | November 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In toenemende mate worden scholen geconfronteerd met ernstige psychosociale problemen bij allochtone en autochtone jongeren. Goed met deze problemen omgaan is niet altijd simpel. De grenzen tussen school en zorg zijn soms diffuus. Sommige jongeren willen niet naar de reguliere hulpverlening of het aanbod sluit niet aan bij hun vragen. Ook als er wel goede hulpverlening tot stand komt, blijft de jongere op school en is een goede afstemming en samenwerking tussen school en zorg noodzakelijk. In dit handboek voor leerlingbegeleiders en hulpverleners geven de auteurs handvatten om om te gaan met de meest voorkomende problematiek. Zij maken een duidelijk onderscheid in begeleiding op school en behandeling elders. Leerlingbegeleiders krijgen inzicht in wat er op school gedaan kan worden en wanneer verwezen dient te worden. Er wordt ook stilgestaan bij methodes waarin jongeren leren zelf hoe ze om moeten gaan met hun klachten en hoe ze op het spoor gezet kunnen worden van effectiever probleemoplossend gedrag. Verder wordt aandacht besteed aan verwijzing (de zogenoemde 'warme overdracht') en de terugkoppeling aan hulpverleners en ouders. Marion Ferber is voormalig docent/leerlingbegeleider en tegenwoordig werkzaam als preventiecoördinator/casemanager op het gebied van suïcide en zelfbeschadiging bij jongeren bij de GGD Den Haag. Nelleke Nicolai is psychiater-psychotherapeut, zelfstandig gevestigd in Rotterdam. Zij publiceerde eerder over incest, psychotherapie en gender, de behandeling van ernstige, vroegkinderlijke trauma's en vrouwenhulpverlening.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
N. Nicolai, M. Ferber
Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058981165
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

In toenemende mate worden scholen geconfronteerd met ernstige psychosociale problemen bij allochtone en autochtone jongeren. Goed met deze problemen omgaan is niet altijd simpel. De grenzen tussen school en zorg zijn soms diffuus. Sommige jongeren willen niet naar de reguliere hulpverlening of het aanbod sluit niet aan bij hun vragen. Ook als er wel goede hulpverlening tot stand komt, blijft de jongere op school en is een goede afstemming en samenwerking tussen school en zorg noodzakelijk.

In dit handboek voor leerlingbegeleiders en hulpverleners geven de auteurs handvatten om om te gaan met de meest voorkomende problematiek. Zij maken een duidelijk onderscheid in begeleiding op school en behandeling elders. Leerlingbegeleiders krijgen inzicht in wat er op school gedaan kan worden en wanneer verwezen dient te worden. Er wordt ook stilgestaan bij methodes waarin jongeren leren zelf hoe ze om moeten gaan met hun klachten en hoe ze op het spoor gezet kunnen worden van effectiever probleemoplossend gedrag. Verder wordt aandacht besteed aan verwijzing (de zogenoemde 'warme overdracht') en de terugkoppeling aan hulpverleners en ouders.

Marion Ferber is voormalig docent/leerlingbegeleider en tegenwoordig werkzaam als preventiecoördinator/casemanager op het gebied van suïcide en zelfbeschadiging bij jongeren bij de GGD Den Haag. Nelleke Nicolai is psychiater-psychotherapeut, zelfstandig gevestigd in Rotterdam. Zij publiceerde eerder over incest, psychotherapie en gender, de behandeling van ernstige, vroegkinderlijke trauma's en vrouwenhulpverlening.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
N. Nicolai, M. Ferber
Uitgever
De Tijdstroom
ISBN
9789058981165
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99