Landschappelijk Nederland

Prijs € 24,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

H.J.A. Berendsen

Paperback | November 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Het Nederlandse landschap is zeer gevariëerd. Tussen het Zuid-Limburgse lössgebied en het Waddengebied bevinden zich uiteenlopende landschappelijke regio’s. Het landschapsuiterlijk is voor een groot deel door de mens bepaald, maar toch spelen fysische grenzen nog een belangrijke rol. Verschillen in de ondergrond (gesteente en reliëf), bodem en waterhuishouding geven aanleiding tot de grote verscheidenheid van het Nederlandse landschap.In dit boek worden dertien fysisch-geografische regio’s beschreven. Er wordt een overzicht gegeven van de verschillende landschapsfactoren en van de relaties tussen ondergrond, bodem en waterhuishouding, en tussen landgebruik en de overige geofactoren. Per regio wordt kort ingegaan op het uiterlijk van het landschap, de ontwikkelingsgeschiedenis, de hydrologische situatie, de oorspronkelijke begroeiing en het huidige landgebruik, de bodem, en de historisch-geografische ontwikkeling van nederzettingen en verkavelingen.Dit schitterend geïllustreerde boek verwijst op vele plaatsen naar topografische, geologische en bodemkundige kaarten. Mede daardoor is het zeer geschikt voor onderwijsdoeleinden. Het boek is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in het Nederlandse landschap.De auteur is op 14 mei 2007 overleden. Hij was Universitair Hoofddocent fysische geografie en kwartairgeologie aan de Universiteit Utrecht, en is zowel door onderwijs als onderzoek vele jaren betrokken geweest bij de wordingsgeschiedenis van het Nederlandse landschap.Landschappelijk Nederland, H.J.A. BerendsenView more presentations from kvguser."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.J.A. Berendsen
Uitgever
Perspectief Uitgevers
ISBN
9789023241485
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

"Het Nederlandse landschap is zeer gevariëerd.
Tussen het Zuid-Limburgse lössgebied en het Waddengebied bevinden zich uiteenlopende landschappelijke regio’s. Het landschapsuiterlijk is voor een groot deel door de mens bepaald, maar toch spelen fysische grenzen nog een belangrijke rol. Verschillen in de ondergrond (gesteente en reliëf), bodem en waterhuishouding geven aanleiding tot de grote verscheidenheid van het Nederlandse landschap.

In dit boek worden dertien fysisch-geografische regio’s beschreven. Er wordt een overzicht gegeven van de verschillende landschapsfactoren en van de relaties tussen ondergrond, bodem en waterhuishouding, en tussen landgebruik en de overige geofactoren. Per regio wordt kort ingegaan op het uiterlijk van het landschap, de ontwikkelingsgeschiedenis, de hydrologische situatie, de oorspronkelijke begroeiing en het huidige landgebruik, de bodem, en de historisch-geografische ontwikkeling van nederzettingen en verkavelingen.

Dit schitterend geïllustreerde boek verwijst op vele plaatsen naar topografische, geologische en bodemkundige kaarten. Mede daardoor is het zeer geschikt voor onderwijsdoeleinden. Het boek is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in het Nederlandse landschap.

De auteur is op 14 mei 2007 overleden. Hij was Universitair Hoofddocent fysische geografie en kwartairgeologie aan de Universiteit Utrecht, en is zowel door onderwijs als onderzoek vele jaren betrokken geweest bij de wordingsgeschiedenis van het Nederlandse landschap.

"

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.J.A. Berendsen
Uitgever
Perspectief Uitgevers
ISBN
9789023241485
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99