Landschap+architectuur+stad

stedelijke parken en landschappen

Prijs € 49,90

Uitverkocht

Clemens Steenbergen, Wouter Reh

Hardback | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Geen stad zonder landschap, geen landschap zonder stad. Maar hoe ontstaat een samenhang tussen stad en landschap eigenlijk? Hoe wordt het oorspronkelijke landschap weerspiegeld in de vorm van de stad? Wat gebeurt er met het landschap als de stad uitgroeit tot een metropool? LANDSCHAP+ARCHITECTUUR+STAD schetst de ontwikkeling van het stedelijk landschap vanaf de Renaissance tot nu. De voorbeelden omvatten klassieke parken waarin de architectonische verhouding tussen de stad en het landschap op een nieuwe, maatgevende manier werd vastgelegd, zoals de Horti Farnesiani in Rome, het Gartenreich van Potsdam bij Berlijn, het Central Park in New York, het Boston Parksystem en het Niddadal in Frankfurt. Deze lijn wordt doorgetrokken naar de moderne metropool. In meer dan 250 nieuwe tekeningen worden de essentiële stappen in deze ontwerpgeschiedenis geanalyseerd. Het boek brengt de ontwerpgrondslagen van het stedelijk landschap voor het eerst systematisch in beeld. LANDSCHAP+ARCHITECTUUR+STAD biedt een verrassende kijk op de rol van het landschap in onze hedendaagse stedelijke cultuur. De in het boek blootgelegde ontwerpsleutels bieden een nieuw perspectief op de vormgeving van het metropolitane landschap.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Clemens Steenbergen, Wouter Reh
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685756
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
446

Beschrijving

Geen stad zonder landschap, geen landschap zonder stad. Maar hoe ontstaat een samenhang tussen stad en landschap eigenlijk? Hoe wordt het oorspronkelijke landschap weerspiegeld in de vorm van de stad? Wat gebeurt er met het landschap als de stad uitgroeit tot een metropool?


LANDSCHAP+ARCHITECTUUR+STAD schetst de ontwikkeling van het stedelijk landschap vanaf de Renaissance tot nu. De voorbeelden omvatten klassieke parken waarin de architectonische verhouding tussen de stad en het landschap op een nieuwe, maatgevende manier werd vastgelegd, zoals de Horti Farnesiani in Rome, het Gartenreich van Potsdam bij Berlijn, het Central Park in New York, het Boston Parksystem en het Niddadal in Frankfurt. Deze lijn wordt doorgetrokken naar de moderne metropool.

In meer dan 250 nieuwe tekeningen worden de essentiële stappen in deze ontwerpgeschiedenis geanalyseerd. Het boek brengt de ontwerpgrondslagen van het stedelijk landschap voor het eerst systematisch in beeld.
LANDSCHAP+ARCHITECTUUR+STAD biedt een verrassende kijk op de rol van het landschap in onze hedendaagse stedelijke cultuur. De in het boek blootgelegde ontwerpsleutels bieden een nieuw perspectief op de vormgeving van het metropolitane landschap.

 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Clemens Steenbergen, Wouter Reh
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685756
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
446

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99