Landleven

Georgica

Prijs € 27,50

Niet beschikbaar

Vergilius

Hardback | Oktober 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het beste gedicht van de beste dichter, zo staat de GEORGICA van VERGILIUS sinds eeuwen bekend, 'het meest geslaagde dichtwerk', aldus Montaigne. De GEORGICA is een poëtisch handboek voor de liefhebber van het buitenleven en een beeldende lofzang op het boerenbedrijf. Vergilius bezingt het noeste landwerk, de nauwgezette bewerking van akker en land, het kweken van bomen en gewassen, de teelt van bijen en vee.Vergilius houdt de onromantische orde van het leven op het land in ere. De boerendichter roemt het geordende, georgische Landleven niet alleen als ideaal van de stedeling. De GEORGICA is een leerdicht op de landbouw, waarin de boer als een veldheer zijn land en zijn dieren bestiert. Het is daarom ook een dichtwerk over het menselijk bestaan, landgedichten op het leven.De GEORGICA is op meesterlijke wijze vertaald door Piet Schrijvers, en ter zake kundig cultuurhistorisch ingeleid.PIET SCHRIJVERS is de OIKOS-PRIJS van Nederlandse classici toegekend als eerbewijs aan zijn passie en omdat hij op eminente wijze de klassieke literatuur onder de aandacht brengt van een groot publiek, en door het Prins Bernhard Cultuurfonds is zijn vertaling van LUCRETIUS geëeerd met de MARTINUS NIJHOFF PRIJS, de belangrijkste onderscheiding voor vertalers in het Nederlands taalgebied.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Vergilius
Uitgever
Historische Uitgeverij Groningen
ISBN
9789065544643
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
140

Beschrijving

Het beste gedicht van de beste dichter, zo staat de GEORGICA van VERGILIUS sinds eeuwen bekend, 'het meest geslaagde dichtwerk', aldus Montaigne.

De GEORGICA is een poëtisch handboek voor de liefhebber van het buitenleven en een beeldende lofzang op het boerenbedrijf. Vergilius bezingt het noeste landwerk, de nauwgezette bewerking van akker en land, het kweken van bomen en gewassen, de teelt van bijen en vee.

Vergilius houdt de onromantische orde van het leven op het land in ere. De boerendichter roemt het geordende, georgische Landleven niet alleen als ideaal van de stedeling. De GEORGICA is een leerdicht op de landbouw, waarin de boer als een veldheer zijn land en zijn dieren bestiert. Het is daarom ook een dichtwerk over het menselijk bestaan, landgedichten op het leven.

De GEORGICA is op meesterlijke wijze vertaald door Piet Schrijvers, en ter zake kundig cultuurhistorisch ingeleid.

PIET SCHRIJVERS is de OIKOS-PRIJS van Nederlandse classici toegekend als eerbewijs aan zijn passie en omdat hij op eminente wijze de klassieke literatuur onder de aandacht brengt van een groot publiek, en door het Prins Bernhard Cultuurfonds is zijn vertaling van LUCRETIUS geëeerd met de MARTINUS NIJHOFF PRIJS, de belangrijkste onderscheiding voor vertalers in het Nederlands taalgebied.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Vergilius
Uitgever
Historische Uitgeverij Groningen
ISBN
9789065544643
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
140

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99