Laboratoriumonderzoek bij kinderen

een praktische handleiding

Prijs € 80,75

Niet beschikbaar

Andries Bakker, Jan Weel, Albert Wolthuis

Hardback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Binnen de kindergeneeskunde vormen de (hetero)anamnese en het lichamelijk onderzoek de belangrijkste diagnostische instrumenten. Toch is in een aantal gevallen aanvullend laboratoriumonderzoek noodzakelijk. Juist bij kinderen is dit type onderzoek lastig. Referentiewaarden veranderen namelijk niet zelden per ontwikkelingsfase, het formaat van het kind beperkt het af te nemen volume en het afnemen van materiaal is voor het kind vervelend. Daarom moet altijd goed worden afgewogen of laboratoriumonderzoek zinvol is en welk materiaal noodzakelijk is. Dit boek is bedoeld als praktische handleiding om de arts hierbij te helpen.Laboratoriumonderzoek bij kinderen biedt een handzaam overzicht van de voor de kindergeneeskunde relevante tests en is opgebouwd uit drie delen. Het eerste boekdeel bevat de klinisch chemische bepalingen, terwijl in het tweede deel de micro-organismen die ziekte kunnen veroorzaken aan bod komen. Het derde boekdeel bevat een uitleg van achtergronden waarmee de beoogde gebruikers van dit boek regelmatig in aanraking komen: biochemische processen, afgeleiden van biochemische bepalingen en microbiologie. grondinformatie te geven bijBij de samenstelling van dit boek is meer gestreefd naar praktische bruikbaarheid dan naar volledigheid. Iedere bepaling is volgens een vaste indeling beschreven waarbij naast de referentiewaarden ook de achtergronden, de interferenties en de diagnostische informatie aan bod komen. Het multidisciplinaire auteursteam van Laboratoriumonderzoek bij kinderen bestaat uit ervaren kinderartsen, klinisch chemici en microbiologen. Zij zijn er in geslaagd om een boek samen te stellen dat een aanrader is voor alle medische professionals die te maken hebben met laboratoriumdiagnostiek bij kinderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Andries Bakker, Jan Weel, Albert Wolthuis
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085621324
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
436

Beschrijving

Binnen de kindergeneeskunde vormen de (hetero)anamnese en het lichamelijk onderzoek de belangrijkste diagnostische instrumenten. Toch is in een aantal gevallen aanvullend laboratoriumonderzoek noodzakelijk. Juist bij kinderen is dit type onderzoek lastig. Referentiewaarden veranderen namelijk niet zelden per ontwikkelingsfase, het formaat van het kind beperkt het af te nemen volume en het afnemen van materiaal is voor het kind vervelend. Daarom moet altijd goed worden afgewogen of laboratoriumonderzoek zinvol is en welk materiaal noodzakelijk is. Dit boek is bedoeld als praktische handleiding om de arts hierbij te helpen.
Laboratoriumonderzoek bij kinderen biedt een handzaam overzicht van de voor de kindergeneeskunde relevante tests en is opgebouwd uit drie delen. Het eerste boekdeel bevat de klinisch chemische bepalingen, terwijl in het tweede deel de micro-organismen die ziekte kunnen veroorzaken aan bod komen. Het derde boekdeel bevat een uitleg van achtergronden waarmee de beoogde gebruikers van dit boek regelmatig in aanraking komen: biochemische processen, afgeleiden van biochemische bepalingen en microbiologie.
grondinformatie te geven bij
Bij de samenstelling van dit boek is meer gestreefd naar praktische bruikbaarheid dan naar volledigheid. Iedere bepaling is volgens een vaste indeling beschreven waarbij naast de referentiewaarden ook de achtergronden, de interferenties en de diagnostische informatie aan bod komen.

Het multidisciplinaire auteursteam van Laboratoriumonderzoek bij kinderen bestaat uit ervaren kinderartsen, klinisch chemici en microbiologen. Zij zijn er in geslaagd om een boek samen te stellen dat een aanrader is voor alle medische professionals die te maken hebben met laboratoriumdiagnostiek bij kinderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Andries Bakker, Jan Weel, Albert Wolthuis
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085621324
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
436

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99