Laat de tekeningen spreken

Prijs € 24,50

Uitverkocht

Zita Vasen

Paperback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Beeldvorming is de mens meer eigen dan zijn taalgebruik. Vrijwel dagelijks geven we met een beeld een doorvoelde betekenis aan wat we waarnemen en ervaren in ons sociale leven. Zita Vasen raakte in haar onderwijspraktijk vertrouwd met deze betekenisgeving in tekeningen van kleuters en pubers. En in het tekenwerk van volwassenen in haar droom- en tekentherapie. Bij haar studie andragogie, een specialisme in de sociale wetenschappen, voegde zij beeldvorming toe aan de theorieën over experimenteel en sociaal leren. Daarmee ontwikkelt de mens zich tot een mondige, autonome en humane deelnemer aan de samenleving. Bij dit leren schiet taal vaak te kort en is beeldvorming juist trefzeker door haar oorspronkelijke en persoonlijke karakter.De semiotiek (leer van tekens) beschrijft het vormgeven van betekenis in taal en beeld als een opbouwproces. Kindertekeningen tonen dit proces in vormgeving en kleurgebruik. Dit boek geeft aan hoe de doorvoelde betekenis kan worden herkend en benoemd. Met dank aan ouders, onderwijskrachten, therapeuten en psychologen voor hun vragen en commentaar is een reeks tekeningen verzameld die een methode illustreren waarmee we kindertekeningen kunnen laten spreken. Drs. Zita Vasen volgde de kunstnijverheidsschool en behaalde diverse onderwijsakten. Zij was werkzaam in zowel het reguliere als het speciale onderwijs en gaf tekenles in het middelbaar onderwijs. Daarnaast verzorgde zij een cursus over dromen en bood hulp in een droom- en tekentherapie. Haar studie andragogie rondde zij af met als onderwerp 'taal van tekeningen'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Zita Vasen
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087594909
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127

Beschrijving

Beeldvorming is de mens meer eigen dan zijn taalgebruik. Vrijwel dagelijks geven we met een beeld een doorvoelde betekenis aan wat we waarnemen en ervaren in ons sociale leven. Zita Vasen raakte in haar onderwijspraktijk vertrouwd met deze betekenisgeving in tekeningen van kleuters en pubers. En in het tekenwerk van volwassenen in haar droom- en tekentherapie.
Bij haar studie andragogie, een specialisme in de sociale wetenschappen, voegde zij beeldvorming toe aan de theorieën over experimenteel en sociaal leren. Daarmee ontwikkelt de mens zich tot een mondige, autonome en humane deelnemer aan de samenleving. Bij dit leren schiet taal vaak te kort en is beeldvorming juist trefzeker door haar oorspronkelijke en persoonlijke karakter.
De semiotiek (leer van tekens) beschrijft het vormgeven van betekenis in taal en beeld als een opbouwproces. Kindertekeningen tonen dit proces in vormgeving en kleurgebruik. Dit boek geeft aan hoe de doorvoelde betekenis kan worden herkend en benoemd.
Met dank aan ouders, onderwijskrachten, therapeuten en psychologen voor hun vragen en commentaar is een reeks tekeningen verzameld die een methode illustreren waarmee we kindertekeningen kunnen laten spreken.

Drs. Zita Vasen volgde de kunstnijverheidsschool en behaalde diverse onderwijsakten. Zij was werkzaam in zowel het reguliere als het speciale onderwijs en gaf tekenles in het middelbaar onderwijs. Daarnaast verzorgde zij een cursus over dromen en bood hulp in een droom- en tekentherapie. Haar studie andragogie rondde zij af met als onderwerp 'taal van tekeningen'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Zita Vasen
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087594909
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
127

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99