Kwaliteitsstandaarden Jeugdzorg Q4C

wat kinderen en jongeren belangrijk vinden als ze niet thuis wonen

Prijs € 54,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kwaliteitsstandaarden Jeugdzorg Q4C is een uitzonderlijk boek! Niet omdat het gaat over de kwaliteit van de zorg voor jeugdigen die uit huis geplaatst zijn - over dat onderwerp is wel meer gepubliceerd - maar omdat de kwaliteit beschreven is vanuit het perspectief van die jongeren. Dat maakt Kwaliteitsstandaarden Jeugdzorg Q4C uniek. Q4C staat voor Quality for Children, en dit boek beschrijft de kwaliteitseisen die jeugdigen die niet thuis kunnen wonen, stellen aan de zorg die zij ontvangen. Wat vinden zij belangrijk? Wat ervaren en beleven zij nu? Wanneer zijn zij tevreden? Waar schort het volgens hen aan? De antwoorden op deze vragen zijn vastgelegd in twintig kwaliteitsstandaarden. Deze zijn maat- en richtinggevend bij het bieden van vraaggestuurde zorg. Kwaliteitsstandaarden Jeugdzorg Q4C biedt een duidelijke en toegankelijke set aan kwaliteitsstandaarden en -criteria. Ze geven respectievelijk de basisbehoeften, de standaarden, de kwaliteitsniveaus en de kwaliteitscriteria weer. Dit alles is weer vertaald naar het niveau van het primair proces, de organisatie en de kwaliteit van de medewerkers. Ook al liggen de kwaliteitscriteria vast in allerlei documenten, zoals de Wet op de jeugdzorg, concrete handvatten voor de praktijk ontbreken vaak nog. In de woorden van een 17-jarige jongen die voor dit boek geïnterviewd is: 'Criteria bedenken is niet zo moeilijk, de vraag is hoe je de jeugdzorg zover krijgt dat ze eraan gaan voldoen. De problemen liggen meer bij de uitvoering van de standaarden dan bij de standaarden op zich.' Bij die praktische uitvoering kan dit boek niet gemist worden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031368785
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Beschrijving

Kwaliteitsstandaarden Jeugdzorg Q4C is een uitzonderlijk boek! Niet omdat het gaat over de kwaliteit van de zorg voor jeugdigen die uit huis geplaatst zijn - over dat onderwerp is wel meer gepubliceerd - maar omdat de kwaliteit beschreven is vanuit het perspectief van die jongeren. Dat maakt Kwaliteitsstandaarden Jeugdzorg Q4C uniek. Q4C staat voor Quality for Children, en dit boek beschrijft de kwaliteitseisen die jeugdigen die niet thuis kunnen wonen, stellen aan de zorg die zij ontvangen.

Wat vinden zij belangrijk? Wat ervaren en beleven zij nu? Wanneer zijn zij tevreden? Waar schort het volgens hen aan? De antwoorden op deze vragen zijn vastgelegd in twintig kwaliteitsstandaarden. Deze zijn maat- en richtinggevend bij het bieden van vraaggestuurde zorg.

Kwaliteitsstandaarden Jeugdzorg Q4C biedt een duidelijke en toegankelijke set aan kwaliteitsstandaarden en -criteria. Ze geven respectievelijk de basisbehoeften, de standaarden, de kwaliteitsniveaus en de kwaliteitscriteria weer. Dit alles is weer vertaald naar het niveau van het primair proces, de organisatie en de kwaliteit van de medewerkers.

Ook al liggen de kwaliteitscriteria vast in allerlei documenten, zoals de Wet op de jeugdzorg, concrete handvatten voor de praktijk ontbreken vaak nog. In de woorden van een 17-jarige jongen die voor dit boek geïnterviewd is: 'Criteria bedenken is niet zo moeilijk, de vraag is hoe je de jeugdzorg zover krijgt dat ze eraan gaan voldoen. De problemen liggen meer bij de uitvoering van de standaarden dan bij de standaarden op zich.' Bij die praktische uitvoering kan dit boek niet gemist worden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031368785
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99