Kwade zaken?

de moraal van het juridisch beroep

Prijs € 39,50

Niet beschikbaar

H. Kaptein

Paperback | Januari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nederland mag zich beroemen op een redelijk fatsoenlijke rechtspleging. Maar met officiële opvattingen over toelaatbaar juristengedrag is het grondig mis, nog afgezien van groezelige en regelrecht criminele rechtspraktijken. Sinds het begin van de jaren L90 werd over juridische beroepsethiek ? al dan niet in de media ? menige strijd gestreden. Er staat veel op het spel, met name voor mensen en instellingen die zijn overgeleverd aan al die juristen(streken). In Kwade zaken worden juridische ambts- en beroepsopvattingen voor het eerst kritisch en stelselmatig onder de loep genomen. Juridische ratten krijgen er genadeloos van langs. Hendrik Kaptein legt onomwonden uit hoe de beroepsethiek gehandhaafd kan én moet worden. Nog meer regels zijn volgens hem in elk geval niet de oplossing. Dan rijst immers weer het probleem van verantwoord gebruik van de regels: een juridisch Droste-effect. Hendrik (dr. H.J.R.) Kaptein droeg al eerder bij aan het publieke debat over beroepsethiek van advocaten en andere juristen. Verder schrijft hij over argumentatietheorie en over strafrechtspleging. Hij is universitair hoofddocent rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Kaptein
Uitgever
Ars Aequi Libri POD
ISBN
9789069165660
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Beschrijving

Nederland mag zich beroemen op een redelijk fatsoenlijke rechtspleging. Maar met officiële opvattingen over toelaatbaar juristengedrag is het grondig mis, nog afgezien van groezelige en regelrecht criminele rechtspraktijken. Sinds het begin van de jaren L90 werd over juridische beroepsethiek ? al dan niet in de media ? menige strijd gestreden. Er staat veel op het spel, met name voor mensen en instellingen die zijn overgeleverd aan al die juristen(streken).
In Kwade zaken worden juridische ambts- en beroepsopvattingen voor het eerst kritisch en stelselmatig onder de loep genomen. Juridische ratten krijgen er genadeloos van langs. Hendrik Kaptein legt onomwonden uit hoe de beroepsethiek gehandhaafd kan én moet worden. Nog meer regels zijn volgens hem in elk geval niet de oplossing. Dan rijst immers weer het probleem van verantwoord gebruik van de regels: een juridisch Droste-effect.
Hendrik (dr. H.J.R.) Kaptein droeg al eerder bij aan het publieke debat over beroepsethiek van advocaten en andere juristen. Verder schrijft hij over argumentatietheorie en over strafrechtspleging. Hij is universitair hoofddocent rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Kaptein
Uitgever
Ars Aequi Libri POD
ISBN
9789069165660
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99