Kunstgewrichten: knie en enkel

Prijs € 68,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Patty Joldersma

Paperback | Juli 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De totale knieoperatie behoort, naast de totale heupoperatie, tot één van de meest succesvolle orthopedische operaties van de afgelopen decennia. Een knieprothese verhoogt in sterke mate de kwaliteit van leven bij patiënten met een invaliderende knieartrose. Het aantal totale knieoperaties neemt ieder jaar toe. Dit komt doordat mensen steeds ouder worden, op hoge leeftijd fysiek actief willen zijn en op steeds jongere leeftijd een totale knieprothese kunnen krijgen. Totale enkelprothesen zijn minder bekend maar ook deze worden inmiddels met succes geïmplanteerd in artrotische enkelgewrichten. Dit boek beschrijft de laatste stand van zaken. In Kunstgewrichten: knie en enkel komen diverse onderwerpen aan bod, zoals: de methode van opereren, de revalidatie na de operatie, veelvoorkomende complicaties en hoe deze kunnen worden herkend. Het boek bevat richtlijnen voor de mate waarin knie- en enkelprothesen belast mogen worden, bijvoorbeeld tijdens sportactiviteiten. Bijlagen achterin het boek tonen hoe knie- en enkelartrose te herkennen zijn. Daarnaast is een revalidatieprogramma toegevoegd dat kan worden toegepast na een knieartroplastiek. Deze wordt rijk geïllustreerd met concrete oefeningen. Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Patty Joldersma
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036812818
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
148

Beschrijving

De totale knieoperatie behoort, naast de totale heupoperatie, tot één van de meest succesvolle orthopedische operaties van de afgelopen decennia. Een knieprothese verhoogt in sterke mate de kwaliteit van leven bij patiënten met een invaliderende knieartrose. Het aantal totale knieoperaties neemt ieder jaar toe. Dit komt doordat mensen steeds ouder worden, op hoge leeftijd fysiek actief willen zijn en op steeds jongere leeftijd een totale knieprothese kunnen krijgen. Totale enkelprothesen zijn minder bekend maar ook deze worden inmiddels met succes geïmplanteerd in artrotische enkelgewrichten. Dit boek beschrijft de laatste stand van zaken.

In Kunstgewrichten: knie en enkel komen diverse onderwerpen aan bod, zoals: de methode van opereren, de revalidatie na de operatie, veelvoorkomende complicaties en hoe deze kunnen worden herkend. Het boek bevat richtlijnen voor de mate waarin knie- en enkelprothesen belast mogen worden, bijvoorbeeld tijdens sportactiviteiten.

Bijlagen achterin het boek tonen hoe knie- en enkelartrose te herkennen zijn. Daarnaast is een revalidatieprogramma toegevoegd dat kan worden toegepast na een knieartroplastiek. Deze wordt rijk geïllustreerd met concrete oefeningen. Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Patty Joldersma
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036812818
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
148

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99