Working with Architectonic DNA

Prijs € 15,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Jan Benthem, Koos Bosma, Mario Campanella, Andrew Jaffe

Paperback | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De publicatie Working with Architectonic DNA [werken met een architectonische DNA], onder redactie van auteur en curator Karin Christof, onderzoekt het fenomeen van het ontwerpen van architectonisch complexe projecten, die voortdurend in verandering zijn en daarom om een constante aanpassing vragen. Het vertrekpunt is de luchthaven Schiphol in Nederland, een project dat voortdurend in beweging is en waarvan het gebruik is afgestemd op veranderende vliegpatronen als gevolg van economische groei en krimp. De Nederlandse architect Jan Benthem, die talrijke ontwerpen voor Amsterdam Airport Schiphol heeft gerealiseerd, beschrijft dit type projecten als 'werken met een architectonische DNA voor projecten, die altijd, dus op elk moment van het proces af moeten zijn.' Uitgaande van deze stelling van Jan Benthem gaat de publicatie in op het idee van het ontwerpen met een architectonische DNA en verkent de verbanden met diverse disciplines. Teksten en interviews door architecten, stedenbouwkundigen, filosofen, interieurontwerpers en onderzoekers belichten dit architectonische fenomeen vanuit hun eigen professionele invalshoek. De vraag blijft echter: Wat is de essentie, de basis van een architectonische DNA? Wat zijn de instrumenten en methoden om ermee te werken? En ten slotte, is het inderdaad mogelijk om met een zogenaamde 'architectonische DNA' te ontwerpen? Een nawoord van Benthem sluit de verzameling reflecterende teksten af.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Benthem, Koos Bosma, Mario Campanella, Andrew Jaffe
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789490322229
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving

De publicatie Working with Architectonic DNA [werken met een architectonische DNA], onder redactie van auteur en curator Karin Christof, onderzoekt het fenomeen van het ontwerpen van architectonisch complexe projecten, die voortdurend in verandering zijn en daarom om een constante aanpassing vragen. Het vertrekpunt is de luchthaven Schiphol in Nederland, een project dat voortdurend in beweging is en waarvan het gebruik is afgestemd op veranderende vliegpatronen als gevolg van economische groei en krimp. De Nederlandse architect Jan Benthem, die talrijke ontwerpen voor Amsterdam Airport Schiphol heeft gerealiseerd, beschrijft dit type projecten als 'werken met een architectonische DNA voor projecten, die altijd, dus op elk moment van het proces af moeten zijn.'


Uitgaande van deze stelling van Jan Benthem gaat de publicatie in op het idee van het ontwerpen met een architectonische DNA en verkent de verbanden met diverse disciplines. Teksten en interviews door architecten, stedenbouwkundigen, filosofen, interieurontwerpers en onderzoekers belichten dit architectonische fenomeen vanuit hun eigen professionele invalshoek. De vraag blijft echter: Wat is de essentie, de basis van een architectonische DNA? Wat zijn de instrumenten en methoden om ermee te werken? En ten slotte, is het inderdaad mogelijk om met een zogenaamde 'architectonische DNA' te ontwerpen? Een nawoord van Benthem sluit de verzameling reflecterende teksten af.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Benthem, Koos Bosma, Mario Campanella, Andrew Jaffe
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789490322229
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
64

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99