Verwante verzamelingen

prenten en tekeningen uit het bezit van Jan en Wietse van den Noort

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Hans Locher, Jonieke van Es

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Museum Boijmans Van Beuningen brengt twee bijzondere verzamelingen voor het eerst bij elkaar dit voorjaar. De verzamelingen van de broers Jan en Wietse van den Noort sluiten op elkaar en bieden een breed overzicht van de teken- en vooral prentkunst. Een uitgebreide selectie uit deze 'verwante verzamelingen' is te zien vergezeld van een publicatie. Het museum toont een uitgebreide selectie van deze 'verwante verzamelingen', waarmee een gevarieerd overzicht gegeven wordt van de Franse en Nederlandse teken- en prentkunst. Met werk van onder meer Rembrandt, Goya, Redon, Kees van Dongen en Co Westerik. De nadruk ligt hierbij op twee gebieden: u maakt kennis met zowel de Franse prentkunst van de negentiende eeuw als de Nederlandse van rond 1900 en de twintigste eeuw. Omvangrijke selectie teken- en prentkunst De opstelling geeft een opeenvolging in de tijd weer. Eerst zijn er voorbeelden te zien van de oudere prentkunst uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw. Vervolgens doorloopt u de omvangrijke selectie, waarin vooral de Franse prentkunst van de negentiende eeuw domineert, aangevuld met werk van kunstenaars uit andere landen. Een van de zalen is in zijn geheel gewijd aan het werk van Nederlandse kunstenaars, waarin wordt begonnen met voorbeelden uit de negentiende eeuw en afgesloten met eigentijdse grafiek en tekeningen.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Locher, Jonieke van Es
Uitgever
Museum Boijmans van Beuningen
ISBN
9789069182544
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Museum Boijmans Van Beuningen brengt twee bijzondere verzamelingen voor het eerst bij elkaar dit voorjaar. De verzamelingen van de broers Jan en Wietse van den Noort sluiten op elkaar en bieden een breed overzicht van de teken- en vooral prentkunst. Een uitgebreide selectie uit deze 'verwante verzamelingen' is te zien vergezeld van een publicatie.
Het museum toont een uitgebreide selectie van deze 'verwante verzamelingen', waarmee een gevarieerd overzicht gegeven wordt van de Franse en Nederlandse teken- en prentkunst. Met werk van onder meer Rembrandt, Goya, Redon, Kees van Dongen en Co Westerik. De nadruk ligt hierbij op twee gebieden: u maakt kennis met zowel de Franse prentkunst van de negentiende eeuw als de Nederlandse van rond 1900 en de twintigste eeuw.

Omvangrijke selectie teken- en prentkunst
De opstelling geeft een opeenvolging in de tijd weer. Eerst zijn er voorbeelden te zien van de oudere prentkunst uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw. Vervolgens doorloopt u de omvangrijke selectie, waarin vooral de Franse prentkunst van de negentiende eeuw domineert, aangevuld met werk van kunstenaars uit andere landen. Een van de zalen is in zijn geheel gewijd aan het werk van Nederlandse kunstenaars, waarin wordt begonnen met voorbeelden uit de negentiende eeuw en afgesloten met eigentijdse grafiek en tekeningen.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Locher, Jonieke van Es
Uitgever
Museum Boijmans van Beuningen
ISBN
9789069182544
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99