Think Dutch

conceptual architecture and design in the Netherlands

Prijs € 125,00

Uitverkocht

David Keuning, Junte Junte

Hardback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een crisis zorgt voor creativiteit. Het is bijzonder om de creativiteit van een hele beroepssector te documenteren terwijl die crisis nog in volle gang is. Nederland werd in 2008, evenals andere Europese landen, hard geraakt door de internationale kredietcrisis, met grote gevolgen voor de vastgoedmarkten de daaraan gelieerde disciplines, zoals architectuur en design. Creatieve professionals in Nederland reageerden echter niet door hun kop in het zand te steken. Ze zochten de grenzen van hun vakgebieden op en experimenteerden met nieuwe benaderingswijzen. Jonge Nederlandse ontwerpers en architecten werken graag in interdisciplinaire collectieven, en benadrukken de ethische en esthetische waarden van hun vak. Zij vinden antwoorden voor vragen van de toekomst. De klassieke grenzen tussen de creatieve vakgebieden vervagen steeds meer. Daarom maakt 'THINK DUTCH!' geen fundamenteel onderscheid tussen design en architectuur.Het boek groepeert het werk van de nieuwe creatieve generatie in 16 hoofstukken met titels als "Build on Water", "Celebrate Food", "Don't Create for Eternity" en "Get Educated". Vragen die gesteld worden zijn onder andere: "Zorgt dit design voor nieuwe inzichten? ", "Wanneer kun je biologisch afbreekbare materialen gebruiken in architectuur?" en "Hoe kunnen we zelfvoorzienende voedselketens inrichten?". Kritische discussie en engagement zijn karakteristiek voor de houding van creatieve professionals, en juist deze benadering is een essentieel kenmerk van Nederlandse architectuur en design van de afgelopen jaren.Dit boek presenteert en omschrijft 476 projecten en producten, alle ontwikkeld door de meest creatieve breinen van onze tijd. Op indrukwekkende wijze geven ze nieuwe inzichten en toekomstgerichte visies om Nederland uit de crisis te verheffen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David Keuning, Junte Junte
Uitgever
Frame Publishers BV
ISBN
9789491727245
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een crisis zorgt voor creativiteit. Het is bijzonder om de creativiteit van een hele beroepssector te documenteren terwijl die crisis nog in volle gang is. Nederland werd in 2008, evenals andere Europese landen, hard geraakt door de internationale kredietcrisis, met grote gevolgen voor de vastgoedmarkt
en de daaraan gelieerde disciplines, zoals architectuur en design. Creatieve professionals in Nederland reageerden echter niet door hun kop in het zand te steken. Ze zochten de grenzen van hun vakgebieden op en experimenteerden met nieuwe benaderingswijzen.
Jonge Nederlandse ontwerpers en architecten werken graag in interdisciplinaire collectieven, en benadrukken de ethische en esthetische waarden van hun vak. Zij vinden antwoorden voor vragen van de toekomst. De klassieke grenzen tussen de creatieve vakgebieden vervagen steeds meer. Daarom maakt 'THINK DUTCH!' geen fundamenteel onderscheid tussen design en architectuur.

Het boek groepeert het werk van de nieuwe creatieve generatie in 16 hoofstukken met titels als "Build on Water", "Celebrate Food", "Don't Create for Eternity" en "Get Educated". Vragen die gesteld worden zijn onder andere: "Zorgt dit design voor nieuwe inzichten? ", "Wanneer kun je biologisch afbreekbare materialen gebruiken in architectuur?" en "Hoe kunnen we zelfvoorzienende voedselketens inrichten?". Kritische discussie en engagement zijn karakteristiek voor de houding van creatieve professionals, en juist deze benadering is een essentieel kenmerk van Nederlandse architectuur en design van de afgelopen jaren.

Dit boek presenteert en omschrijft 476 projecten en producten, alle ontwikkeld door de meest creatieve breinen van onze tijd. Op indrukwekkende wijze geven ze nieuwe inzichten en toekomstgerichte visies om Nederland uit de crisis te verheffen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David Keuning, Junte Junte
Uitgever
Frame Publishers BV
ISBN
9789491727245
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99