Reading Rembrandt

beyond the Word-Image Opposition

Prijs € 59,95

Uitverkocht

M. Bal

Paperback | Juni 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Doormiddel van het bespreken van een aantal analyses van de werken van Rembrandt, onderzoekt Mieke Bal de traditionele grenzen tussen literaire en visuele analyse In 'Reading Rembrandt: Beyond the Word-Image Opposition' onderzoekt Mieke Bal de toepasbaarheid van een interdisciplinaire methodiek voor beeldende kunst en literatuur. Door de bestudering van een reeks van kunstanalyses van de werken van "Rembrandt" – van hedendaagse kunstkritieken tot de verschillende wijzen waarop men vroeger de werken van Rembrandt bekeek en becommentarieerde – onderzoekt Mieke Bal de traditionele grenzen tussen literaire en visuele analyse. Mieke Bal bekijkt op deze manier onder andere de complexe materie van ‘gender’ en de rol van vrouwen in het werk van Rembrandt. De methoden die in deze studie worden gebruikt zijn afkomstig van zowel binnen als buiten de geschiedenis van de kunst. Ze tonen aan dat de gevoeligheid van een auteur voor de visuele aspecten van het werk van Rembrandt belangrijk zijn als het gaat om de vorming van een visie op het werk van Rembrandt. Mieke Bal weet een nieuwe dimensie toe te voegen aan een oude meester, een perspectief met enorme consequenties voor onze opvattingen over gender, de kunstenaar, en de handeling van het lezen. Prof. dr. M.G. (Mieke) Bal (1946) is hoogleraar Theoretische literatuurwetenschap en vrouwenstudies aan de Universiteit van Amsterdam, en benoemd tot Akademiehoogleraar vanwege haar originele bijdragen aan de narratologie (verteltheorie), en aan de toepassing van de literaire theorie op de beeldende kunsten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Bal
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053568583
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
494

Beschrijving

Doormiddel van het bespreken van een aantal analyses van de werken van Rembrandt, onderzoekt Mieke Bal de traditionele grenzen tussen literaire en visuele analyse

In 'Reading Rembrandt: Beyond the Word-Image Opposition' onderzoekt Mieke Bal de toepasbaarheid van een interdisciplinaire methodiek voor beeldende kunst en literatuur. Door de bestudering van een reeks van kunstanalyses van de werken van "Rembrandt" – van hedendaagse kunstkritieken tot de verschillende wijzen waarop men vroeger de werken van Rembrandt bekeek en becommentarieerde – onderzoekt Mieke Bal de traditionele grenzen tussen literaire en visuele analyse. Mieke Bal bekijkt op deze manier onder andere de complexe materie van ‘gender’ en de rol van vrouwen in het werk van Rembrandt.
De methoden die in deze studie worden gebruikt zijn afkomstig van zowel binnen als buiten de geschiedenis van de kunst. Ze tonen aan dat de gevoeligheid van een auteur voor de visuele aspecten van het werk van Rembrandt belangrijk zijn als het gaat om de vorming van een visie op het werk van Rembrandt.

Mieke Bal weet een nieuwe dimensie toe te voegen aan een oude meester, een perspectief met enorme consequenties voor onze opvattingen over gender, de kunstenaar, en de handeling van het lezen.

Prof. dr. M.G. (Mieke) Bal (1946) is hoogleraar Theoretische literatuurwetenschap en vrouwenstudies aan de Universiteit van Amsterdam, en benoemd tot Akademiehoogleraar vanwege haar originele bijdragen aan de narratologie (verteltheorie), en aan de toepassing van de literaire theorie op de beeldende kunsten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Bal
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053568583
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
494

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99