Liefde voor de Hollandse bouwkunst (e-Book)

architectuur en toegepaste kunst bij Uitgeversmaatschappij Kosmos 1923-1960

Prijs € 34,95
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Hans Oldewarris

Adobe PDF met digitaal watermerk | Mei 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Liefde voor de Hollandse bouwkunst is een uitgebreide studie naar het fonds van Uitgeversmaatschappij Kosmos, voortgekomen uit de technische uitgeverij van de Weduwe J. Ahrend en zoon. Kosmos ontwikkelde zich tot een algemene uitgeverij die van 1923, het jaar van oprichting, tot 1960 meer dan vijfhonderd boeken heeft uitgebracht, zowel fictie als non-fictie. Bekende literaire auteurs als Jan Mens en Belcampo gaven hun boeken uit bij Kosmos, maar deze Amsterdamse uitgeverij zou zich vooral op het gebied van architectuur en toegepaste kunst ontwikkelen tot de belangrijkste uitgever in Nederland. De Delftse hoogleraar J.G. Wattjes publiceerde er zijn tiendelige standaardwerk Constructie van gebouwen en het succesvolle overzichtswerk Nieuw-Nederlandsche bouwkunst over de internationaal gewaardeerde Nederlandse architectuur van het begin van de twintigste eeuw, met als belangrijkste vertegenwoordigers H.P. Berlage, Michel de Klerk, J.J.P. Oud en W.M. Dudok. De architect J.B. van Loghem stelde voor Kosmos een overzicht samen van nieuw-zakelijke architectuur van architecten als J. Duiker, Gerrit Rietveld en Mart Stam in zijn door Paul Schuitema vormgegeven boek Bouwen bauen bâtir building. Behalve voor eigentijdse architectuur had Kosmos ook veel aandacht voor de geschiedenis van de bouwkunst, voor woninginrichting, stedenbouw, en tuin en landschap. Goede fotografie en boekvormgeving waren bij Kosmos vanzelfsprekend. In een apart hoofdstuk wordt daar uitgebreid op ingegaan. Complete fondscatalogi van de uitgeverijen Ahrend en Kosmos ten slotte maken dit boek tot een onmisbaar naslagwerk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Oldewarris
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462083332
Formaat
Adobe PDF met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2018
Bestandsgrootte
8881601 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
607

Beschrijving

Liefde voor de Hollandse bouwkunst is een uitgebreide studie naar het fonds van Uitgeversmaatschappij Kosmos, voortgekomen uit de technische uitgeverij van de Weduwe J. Ahrend en zoon. Kosmos ontwikkelde zich tot een algemene uitgeverij die van 1923, het jaar van oprichting, tot 1960 meer dan vijfhonderd boeken heeft uitgebracht, zowel fictie als non-fictie. Bekende literaire auteurs als Jan Mens en Belcampo gaven hun boeken uit bij Kosmos, maar deze Amsterdamse uitgeverij zou zich vooral op het gebied van architectuur en toegepaste kunst ontwikkelen tot de belangrijkste uitgever in Nederland. De Delftse hoogleraar J.G. Wattjes publiceerde er zijn tiendelige standaardwerk Constructie van gebouwen en het succesvolle overzichtswerk Nieuw-Nederlandsche bouwkunst over de internationaal gewaardeerde Nederlandse architectuur van het begin van de twintigste eeuw, met als belangrijkste vertegenwoordigers H.P. Berlage, Michel de Klerk, J.J.P. Oud en W.M. Dudok.
De architect J.B. van Loghem stelde voor Kosmos een overzicht samen van nieuw-zakelijke architectuur van architecten als J. Duiker, Gerrit Rietveld en Mart Stam in zijn door Paul Schuitema vormgegeven boek Bouwen bauen bâtir building.
Behalve voor eigentijdse architectuur had Kosmos ook veel aandacht voor de geschiedenis van de bouwkunst, voor woninginrichting, stedenbouw, en tuin en landschap. Goede fotografie en boekvormgeving waren bij Kosmos vanzelfsprekend. In een apart hoofdstuk wordt daar uitgebreid op ingegaan. Complete fondscatalogi van de uitgeverijen Ahrend en Kosmos ten slotte maken dit boek tot een onmisbaar naslagwerk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Oldewarris
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462083332
Formaat
Adobe PDF met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2018
Bestandsgrootte
8881601 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
607

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99