Jelle's weekdieren

bizarre, bedreigde, eetbare, zielige en andere beesten

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Jelle Reumer

Paperback | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De geweldig saaie maar ook ontzettend interessante axolotl, het nare maar toch zeer geliefde lieveheersbeestje, de wonderlijke seksuele aantrekkingskracht van de minotaurusmot, de ernstig bedreigde bladstaartgekko en het bijzonder geëmancipeerde zeepaardje: deze en nog veel meer dieren passeren de revue in 'Jelle's weekdieren'.Op de van hem bekende enthousiaste en vermakelijke wijze beschrijft bioloog Jelle Reumer bizarre, eetbare, zielige, zeldzame en andere beesten, met oog voor pikante details. Reumer heeft een groot talent om in een korte schets met een hoog informatiegehalte een dier te typeren op een grappige, soms hilarische, soms filosofische wijze, waarbij grote thema's van het leven niet geschuwd worden. Samen geven ze een prachtig beeld van de enorme diversiteit aan dieren met hun specifieke eigenschappen en eigenaardigheden, waarin we onszelf maar al te gemakkelijk kunnen herkennen.'Jelle's weekdieren'is een bundeling van speciaal voor dit boek bewerkte columns, eerder verschenen in Trouw.*Jelle Reumer is bioloog en directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is tevens hoogleraar paleontologie in Utrecht , columnist in Trouw en auteur van diverse boeken op het gebied van evolutie en (stads)natuur. Samen met Martijn van Calmthout schreef hij 'Nobel op de kaart. Op zoek naar de Nederlandse Nobelprijswinnaars van vroeger en nu'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jelle Reumer
Uitgever
Lias, Uitgeverij
ISBN
9789088030642
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

De geweldig saaie maar ook ontzettend interessante axolotl, het nare maar toch zeer geliefde lieveheersbeestje, de wonderlijke seksuele aantrekkingskracht van de minotaurusmot, de ernstig bedreigde bladstaartgekko en het bijzonder geëmancipeerde zeepaardje: deze en nog veel meer dieren passeren de revue in 'Jelle's weekdieren'.

Op de van hem bekende enthousiaste en vermakelijke wijze beschrijft bioloog Jelle Reumer bizarre, eetbare, zielige, zeldzame en andere beesten, met oog voor pikante details. Reumer heeft een groot talent om in een korte schets met een hoog informatiegehalte een dier te typeren op een grappige, soms hilarische, soms filosofische wijze, waarbij grote thema's van het leven niet geschuwd worden. Samen geven ze een prachtig beeld van de enorme diversiteit aan dieren met hun specifieke eigenschappen en eigenaardigheden, waarin we onszelf maar al te gemakkelijk kunnen herkennen.
'Jelle's weekdieren'is een bundeling van speciaal voor dit boek bewerkte columns, eerder verschenen in Trouw.
*
Jelle Reumer is bioloog en directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is tevens hoogleraar paleontologie in Utrecht , columnist in Trouw en auteur van diverse boeken op het gebied van evolutie en (stads)natuur. Samen met Martijn van Calmthout schreef hij 'Nobel op de kaart. Op zoek naar de Nederlandse Nobelprijswinnaars van vroeger en nu'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jelle Reumer
Uitgever
Lias, Uitgeverij
ISBN
9789088030642
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99