Italian conversations

art in the age of Berlusconi

Prijs € 23,15

Uitverkocht

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze nieuwe FGA gaat niet over Berlusconi. Het gaat over kunst, de mensen die kunst maken en de mensen die met kunst te maken hebben. Mister B. mag dan wel zijn afgetreden, hij is niet verdwenen. Zijn alomtegenwoordige media-imperium blijft het dagelijks leven van de Italianen beïnvloeden en een kritische samenleving ondermijnen. Wetenschappers, studenten, kunstenaars en curatoren ontvluchten het land op zoek naar beter onderwijs, internationale mogelijkheden, een baan en erkenning. 'De Italiaanse overheid beschouwt culturele productie als een secundaire kwestie. De ontoereikendheid van het systeem vraagt om alternatieve en inventieve oplossingen. Italië is ook een gefragmenteerd land waar het debat en systematische samenwerking tussen instituten en kunstenaarsinitiatieven ontbreekt.' Met deze omschrijving nodigde de Nomas Foundation (Rome) FuckingGoodArt uit om de complexe Italiaanse kunstwereld binnen de huidige economische en politieke crisis te verkennen. Met de bezuinigingen die de Europese kunstsector te wachten staat in gedachte reisde FGA door Italië. Is de Italiaanse situatie het voorland van alle Europeanen? FGA#29 is een reisverslag dat begint in Rome en -na Florence, Bologna, Lugo, Milaan, Viganella, Turijn, Rivoli, Lecce, Matera, Bari, Santa Maria di Leuca, Napels, Gibellina- eindigt in Palermo. Elk hoofdstuk opent met een samenvatting van de verzamelde aantekeningen, ervaringen, opmerkingen en gedachten, citaten, feiten en fictie, bevat gesprekken en een evaluatie met Italiaanse partners en sluit af met teksten en visuele bijdragen van Italiaanse kunstenaars. De publicatie is Engelstalig.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830624
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
223

Beschrijving

Deze nieuwe FGA gaat niet over Berlusconi. Het gaat over kunst, de mensen die kunst maken en de mensen die met kunst te maken hebben. Mister B. mag dan wel zijn afgetreden, hij is niet verdwenen. Zijn alomtegenwoordige media-imperium blijft het dagelijks leven van de Italianen beïnvloeden en een kritische samenleving ondermijnen. Wetenschappers, studenten, kunstenaars en curatoren ontvluchten het land op zoek naar beter onderwijs, internationale mogelijkheden, een baan en erkenning.
'De Italiaanse overheid beschouwt culturele productie als een secundaire kwestie. De ontoereikendheid van het systeem vraagt om alternatieve en inventieve oplossingen. Italië is ook een gefragmenteerd land waar het debat en systematische samenwerking tussen instituten en kunstenaarsinitiatieven ontbreekt.'
Met deze omschrijving nodigde de Nomas Foundation (Rome) FuckingGoodArt uit om de complexe Italiaanse kunstwereld binnen de huidige economische en politieke crisis te verkennen. Met de bezuinigingen die de Europese kunstsector te wachten staat in gedachte reisde FGA door Italië. Is de Italiaanse situatie het voorland van alle Europeanen?


FGA#29 is een reisverslag dat begint in Rome en -na Florence, Bologna, Lugo, Milaan, Viganella, Turijn, Rivoli, Lecce, Matera, Bari, Santa Maria di Leuca, Napels, Gibellina- eindigt in Palermo. Elk hoofdstuk opent met een samenvatting van de verzamelde aantekeningen, ervaringen, opmerkingen en gedachten, citaten, feiten en fictie, bevat gesprekken en een evaluatie met Italiaanse partners en sluit af met teksten en visuele bijdragen van Italiaanse kunstenaars.
De publicatie is Engelstalig.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830624
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
223

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99