Isaac Israels

hollands impressionist

Prijs € 17,95

Uitverkocht

S. de Bodt

Paperback | Maart 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De zeer succesvolle catalogus bij de evenzo succesvolle Kunsthal-tentoonstelling waarin Isaac Israels in boeiende essays en talrijke kleurenafbeeldingen naar voren treedt als Hollands grootste impressionist is na acht jaar op veler verzoek in een speciale paperback-editie beschikbaar voor 19,90 euro. Zonnige strandgezichten, portretten van beroemde actrices en schrijfsters, kermis- en circusscènes met worstelaars en acrobaten, stadsgezichten van het Amsterdamse en Parijse straatleven, mondaine dames in de nieuwste mode en café-interieurs met dansende paren of een eenzaam drinkende vrouw typeren het omvangrijke ¿uvre van Isaac Israels. Als zoon van de beroemde schilder Jozef Israels groeide Isaac op in het kunstenaarsmilieu van het vorige fin du siècle. Hij was een tekenaar in hart en nieren; schilderen beschouwde hij als `tekenen met olieverf¿. Gedurende zijn leven maakte hij veel reizen, onder meer naar Engeland, Frankrijk, Italië, Noord-Afrika en Nederlands-Indië. In deze publicatie treedt Isaac Israels naar voren al een schilder die tijdens de Belle Epoque met licht, kleur en beweging het impressionisme in ons land bracht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. de Bodt
Uitgever
Scriptum Books
ISBN
9789055945955
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Beschrijving

De zeer succesvolle catalogus bij de evenzo succesvolle Kunsthal-tentoonstelling waarin Isaac Israels in boeiende essays en talrijke kleurenafbeeldingen naar voren treedt als Hollands grootste impressionist is na acht jaar op veler verzoek in een speciale paperback-editie beschikbaar voor 19,90 euro.

Zonnige strandgezichten, portretten van beroemde actrices en schrijfsters, kermis- en circusscènes met worstelaars en acrobaten, stadsgezichten van het Amsterdamse en Parijse straatleven, mondaine dames in de nieuwste mode en café-interieurs met dansende paren of een eenzaam drinkende vrouw typeren het omvangrijke ¿uvre van Isaac Israels.
Als zoon van de beroemde schilder Jozef Israels groeide Isaac op in het kunstenaarsmilieu van het vorige fin du siècle. Hij was een tekenaar in hart en nieren; schilderen beschouwde hij als `tekenen met olieverf¿. Gedurende zijn leven maakte hij veel reizen, onder meer naar Engeland, Frankrijk, Italië, Noord-Afrika en Nederlands-Indië.
In deze publicatie treedt Isaac Israels naar voren al een schilder die tijdens de Belle Epoque met licht, kleur en beweging het impressionisme in ons land bracht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. de Bodt
Uitgever
Scriptum Books
ISBN
9789055945955
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99