In Passing

Prijs € 25,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Paperback | Juni 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In passing' is een nieuwe fotonovel van beeldend kunstenaar, architectonisch ontwerper en schrijver Mark Pimlott, met een selectie teksten en meer dan tachtig foto's uit de periode 1970-2009. Dit boek, vormgegeven door Joost Grootens, geeft een overzicht van een verzameling ‘plaatsen’ of ‘ruimten: de omringende, stedelijke omgeving en interieurs. Pimlott maakt al ruim twintig jaar foto's en films. Zijn praktijk beslaat architectuur en beeldende kunst. Zijn fascinatie richt zich op plekken en voorwerpen, op toevallige en gemeenschappelijke relaties binnen de stedelijke omgeving, op betekenisgeving. Centraal in de foto's van Pimlott staat het verlangen om een eigen plek in de wereld te heroveren, versterkt door een constant gevoel van ballingschap. Zijn vroege foto's (de eerste foto's maakte Pimlott rond 1970 op twaalfjarige leeftijd) kwamen voort uit ervaringen uit zijn kindertijd. Het zijn registraties van de uitgestrekte stedelijke omgeving zo typerend voor Noord-Amerika, waar de invloed van de moderne tijd, technologie, geschiedenis, natuur en ruimte zelf alom aanwezig is. Het onderwerp - voorstellingen van een vormgegeven, gecondenseerde, verinnerlijkte en hoopvolle wereld - ontwikkelde zich tot het centrale thema binnen Pimlott's werk, ook nadat hij zich in Europa, en in het bijzonder Nederland vestigde. Pimlott's foto's en teksten verschaffen inzicht in zijn observaties en gedachten. Mark Pimlott (Montréal, 1958, woont en werkt in Londen en Den Haag) is kunstenaar, ontwerper en schrijver. Hij studeerde architectuur aan de McGill University in Montréal en aan de AA in Londen, en visuele beeldende kunst aan de Goldsmiths College in Londen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789490322168
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Beschrijving

In passing' is een nieuwe fotonovel van beeldend kunstenaar, architectonisch ontwerper en schrijver Mark Pimlott, met een selectie teksten en meer dan tachtig foto's uit de periode 1970-2009. Dit boek, vormgegeven door Joost Grootens, geeft een overzicht van een verzameling ‘plaatsen’ of ‘ruimten: de omringende, stedelijke omgeving en interieurs. Pimlott maakt al ruim twintig jaar foto's en films. Zijn praktijk beslaat architectuur en beeldende kunst. Zijn fascinatie richt zich op plekken en voorwerpen, op toevallige en gemeenschappelijke relaties binnen de stedelijke omgeving, op betekenisgeving.

Centraal in de foto's van Pimlott staat het verlangen om een eigen plek in de wereld te heroveren, versterkt door een constant gevoel van ballingschap. Zijn vroege foto's (de eerste foto's maakte Pimlott rond 1970 op twaalfjarige leeftijd) kwamen voort uit ervaringen uit zijn kindertijd. Het zijn registraties van de uitgestrekte stedelijke omgeving zo typerend voor Noord-Amerika, waar de invloed van de moderne tijd, technologie, geschiedenis, natuur en ruimte zelf alom aanwezig is. Het onderwerp - voorstellingen van een vormgegeven, gecondenseerde, verinnerlijkte en hoopvolle wereld - ontwikkelde zich tot het centrale thema binnen Pimlott's werk, ook nadat hij zich in Europa, en in het bijzonder Nederland vestigde. Pimlott's foto's en teksten verschaffen inzicht in zijn observaties en gedachten.

Mark Pimlott (Montréal, 1958, woont en werkt in Londen en Den Haag) is kunstenaar, ontwerper en schrijver. Hij studeerde architectuur aan de McGill University in Montréal en aan de AA in Londen, en visuele beeldende kunst aan de Goldsmiths College in Londen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789490322168
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99