Henk Visch

solo

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Annett Reckert, Annelie Pohlen, Joan Jonas, Richard Deacon

Paperback | Januari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De monografie van Henk Visch (Eindhoven, 1950) is verschenen ter gelegenheid van zijn solotentoonstelling in Kunsthal KAdE Amersfoort (NL) van 28 januari t/m 6 mei 2012. In het boek wordt voor het eerst het oeuvre van de kunstenaar in deze omvang belicht. Annelie Pohlen (kunsthistorica) beschrijft de positie van Visch binnen het internationale kunstklimaat van de jaren tachtig. Annett Reckert (directeur Städtische Galerie Delmenhorst) schrijft over de werken als 'Dingskulpturen' die in essentie ondefinieerbaar zijn. Met kunstenares Joan Jonas voerde Henk Visch een uitgebreide briefwisseling over 'het object'. Henk Visch wisselt van gedachten met kunstenaar Richard Deacon over het presenteren van kunstwerken. Robbert Roos (Kunsthal KAdE) hield een interview met Visch waarin diens drijfveren aan bod komen. Het geheel is zeer rijk geïllustreerd met afbeeldingen van beeldhouwwerken uit het hele oeuvre, aangevuld met een aantal tekeningen en foto's van de kunstenaar. Henk Visch werd in 1950 geboren in Eindhoven. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, deed in 1982/83 een artist-in-residence bij PS1 in New York, doceerde aan de Rijksakademie in Amsterdam en de Jan van Eyck Akademie in Maastricht. In 1988 exposeerde hij in het Nederlands Paviljoen op de Biënnale van Venetië. In 1991 won hij de Kunstpreis der Stadt Darmstadt. In 1992 was hij vertegenwoordigd op Documenta IX in Kassel. Hij gaf les in Stuttgart op de Staatliche Akademie der Bildende Kunsten en geeft sinds 2005 les op de Kunstakademie Münster. In 2001 won hij de Beeldende Kunstprijs 2001 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Hij had in de afgelopen jaren solopresentaties in onder meer Delmenhorst (DE), Antwerpen (BE), Tokyo (JP), Berlijn (DE), Darmstadt (DE), Göppingen (DE), Amsterdam (NL), Gent (BE), Hamburg (DE), Tilburg (NL), Amersfoort (NL), Rouen (FR) en Eindhoven (NL).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Annett Reckert, Annelie Pohlen, Joan Jonas, Richard Deacon
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.
ISBN
9789490153144
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

De monografie van Henk Visch (Eindhoven, 1950) is verschenen ter gelegenheid van zijn solotentoonstelling in Kunsthal KAdE Amersfoort (NL) van 28 januari t/m 6 mei 2012. In het boek wordt voor het eerst het oeuvre van de kunstenaar in deze omvang belicht. Annelie Pohlen (kunsthistorica) beschrijft de positie van Visch binnen het internationale kunstklimaat van de jaren tachtig. Annett Reckert (directeur Städtische Galerie Delmenhorst) schrijft over de werken als 'Dingskulpturen' die in essentie ondefinieerbaar zijn. Met kunstenares Joan Jonas voerde Henk Visch een uitgebreide briefwisseling over 'het object'. Henk Visch wisselt van gedachten met kunstenaar Richard Deacon over het presenteren van kunstwerken. Robbert Roos (Kunsthal KAdE) hield een interview met Visch waarin diens drijfveren aan bod komen. Het geheel is zeer rijk geïllustreerd met afbeeldingen van beeldhouwwerken uit het hele oeuvre, aangevuld met een aantal tekeningen en foto's van de kunstenaar.

Henk Visch werd in 1950 geboren in Eindhoven. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, deed in 1982/83 een artist-in-residence bij PS1 in New York, doceerde aan de Rijksakademie in Amsterdam en de Jan van Eyck Akademie in Maastricht. In 1988 exposeerde hij in het Nederlands Paviljoen op de Biënnale van Venetië. In 1991 won hij de Kunstpreis der Stadt Darmstadt. In 1992 was hij vertegenwoordigd op Documenta IX in Kassel. Hij gaf les in Stuttgart op de Staatliche Akademie der Bildende Kunsten en geeft sinds 2005 les op de Kunstakademie Münster. In 2001 won hij de Beeldende Kunstprijs 2001 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Hij had in de afgelopen jaren solopresentaties in onder meer Delmenhorst (DE), Antwerpen (BE), Tokyo (JP), Berlijn (DE), Darmstadt (DE), Göppingen (DE), Amsterdam (NL), Gent (BE), Hamburg (DE), Tilburg (NL), Amersfoort (NL), Rouen (FR) en Eindhoven (NL).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Annett Reckert, Annelie Pohlen, Joan Jonas, Richard Deacon
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.
ISBN
9789490153144
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99