Harmonische Architectuur

Bouwen voor de lange duur

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Egbert Hoogenberk, Hans Ibelings, Ileen Montijn, Huub Thomas

Hardback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sommige gebouwen en stedelijke structuren gaan heel lang mee, alsof zij een vanzelfsprekend, integraal deel uitmaken van de aarde en de wereld. Kennelijk zijn zij doeltreffend bedacht en goed gemaakt, in een optimistisch besef van onze menselijke rol als cultuurdrager en in harmonie met onze eigen en de ons omringende natuur. Hebben ‘ik ben’ en ‘ik bouw’ niet dezelfde oorsprong: buan? ‘Harmonie’ komt van het Vroeg-Griekse woord harmon, dat spijker, voeg of verbinding betekent. Voor de Oude Grieken betekende dit later: verbinding met goede sferen, schoonheid. Bureau Harmonische Architectuur heeft sinds de oprichting in 1977 aan vele honderden bestaande gebouwen en structuren gewerkt en ontdekt dat daarin blijvende kwaliteiten kunnen schuilen, ongeacht hun leeftijd. Kwaliteiten die – met aanpassingen – keer op keer actueel en geliefd gebruik mogelijk maken. Dit boek toont vele voorbeelden van hoe Harmonische Architectuur omgaat met bestaande bouwwerken: revalideren, restaureren, verbouwen of zelfs herbouwen. Daarnaast worden principes gezocht en geformuleerd om nieuwe bouwwerken en stedelijke ordening geschikt te maken voor de lange duur. Zodat wij niet bouwen voor de sloop, zoals bijvoorbeeld met veel naoorlogse woonwijken is gebeurd. Dat is zonde van de zware arbeid, de kostbare grondstoffen en de transporten die daarmee gemoeid waren. Er is een alternatief: bouwen voor de lange duur.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Egbert Hoogenberk, Hans Ibelings, Ileen Montijn, Huub Thomas
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057307638
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Sommige gebouwen en stedelijke structuren gaan heel lang mee, alsof zij een vanzelfsprekend, integraal deel uitmaken van de aarde en de wereld. Kennelijk zijn zij doeltreffend bedacht en goed gemaakt, in een optimistisch besef van onze menselijke rol als cultuurdrager en in harmonie met onze eigen en de ons omringende natuur. Hebben ‘ik ben’ en ‘ik bouw’ niet dezelfde oorsprong: buan? ‘Harmonie’ komt van het Vroeg-Griekse woord harmon, dat spijker, voeg of verbinding betekent. Voor de Oude Grieken betekende dit later: verbinding met goede sferen, schoonheid.
Bureau Harmonische Architectuur heeft sinds de oprichting in 1977 aan vele honderden bestaande gebouwen en structuren gewerkt en ontdekt dat daarin blijvende kwaliteiten kunnen schuilen, ongeacht hun leeftijd. Kwaliteiten die – met aanpassingen – keer op keer actueel en geliefd gebruik mogelijk maken. Dit boek toont vele voorbeelden van hoe Harmonische Architectuur omgaat met bestaande bouwwerken: revalideren, restaureren, verbouwen of zelfs herbouwen. Daarnaast worden principes gezocht en geformuleerd om nieuwe bouwwerken en stedelijke ordening geschikt te maken voor de lange duur. Zodat wij niet bouwen voor de sloop, zoals bijvoorbeeld met veel naoorlogse woonwijken is gebeurd. Dat is zonde van de zware arbeid, de kostbare grondstoffen en de transporten die daarmee gemoeid waren. Er is een alternatief: bouwen voor de lange duur.

 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Egbert Hoogenberk, Hans Ibelings, Ileen Montijn, Huub Thomas
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057307638
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99