Echt Peeters

Henk Peeters realist avant-gardist

Prijs € 39,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Marga van Mechelen, Jonneke Jobse

Paperback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor de internationale Zerobeweging. In veel publicaties over de internationale Zerobeweging en de Nederlandse Nulgroep is aandacht voor de grote betekenis die Henk Peeters (1925) voor beide heeft gehad, allereerst door zijn beeldende werk, maar ook vanwege zijn activiteiten als organisator en curator van een aantal belangrijke Zero- en Nultentoonstellingen. Echt Peeters is de eerste monografie die over het werk van deze realist maar vooral avant-gardist verschijnt. Hierin wordt niet alleen zijn positie binnen de Zerobeweging beschreven, maar ook ingegaan op zijn vroegere en latere werk en op zijn betekenis voor het cultuurpolitieke debat en culturele leven in het naoorlogse Nederland. Ruim 100 afbeeldingen van zijn werk begeleiden de twee essays van Marga van Mechelen en Jonneke Jobse en enkele bronteksten – interviews met Peeters, teksten van en over hem uit verschillende periodes, die door de auteurs worden ingeleid. Deze publicatie geeft een diepgaand inzicht in de vaak politiek gemotiveerde keuzes die aan het werk van Peeters ten grondslag hebben gelegen en daarnaast zijn controversiële omgang met het kunstobject; ook zal het beeld van zijn andere activiteiten in en buiten de kunst aanzienlijk worden uitgebreid en bijgesteld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marga van Mechelen, Jonneke Jobse
Uitgever
De Kunst
ISBN
9789491196065
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Beschrijving

De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor de internationale Zerobeweging. In veel publicaties over de internationale Zerobeweging en de Nederlandse Nulgroep is aandacht voor de grote betekenis die Henk Peeters (1925) voor beide heeft gehad, allereerst door zijn beeldende werk, maar ook vanwege zijn activiteiten als organisator en curator van een aantal belangrijke Zero- en Nultentoonstellingen.

Echt Peeters is de eerste monografie die over het werk van deze realist maar vooral avant-gardist verschijnt. Hierin wordt niet alleen zijn positie binnen de Zerobeweging beschreven, maar ook ingegaan op zijn vroegere en latere werk en op zijn betekenis voor het cultuurpolitieke debat en culturele leven in het naoorlogse Nederland. Ruim 100 afbeeldingen van zijn werk begeleiden de twee essays van Marga van Mechelen en Jonneke Jobse en enkele bronteksten – interviews met Peeters, teksten van en over hem uit verschillende periodes, die door de auteurs worden ingeleid.

Deze publicatie geeft een diepgaand inzicht in de vaak politiek gemotiveerde keuzes die aan het werk van Peeters ten grondslag hebben gelegen en daarnaast zijn controversiële omgang met het kunstobject; ook zal het beeld van zijn andere activiteiten in en buiten de kunst aanzienlijk worden uitgebreid en bijgesteld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marga van Mechelen, Jonneke Jobse
Uitgever
De Kunst
ISBN
9789491196065
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99