De grote verwondering

glas-in-loodramen van Ted Felen

Prijs € 33,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Reggy Havekes - van Creij

Hardback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ted Felen – meester glazenier – spreekt in dit boek zijn verwondering uit over het ontstaan van het leven (Waar komen we vandaan?) en het verloop ervan (Waar gaan we heen?). Het is een verwondering die in al zijn glas-in-loodramen voelbaar is. Glas in lood als spiegelbeeld van de tijd en als spiegelbeeld van de ziel. Dit boek laat voor het eerst een compleet overzicht zien van alle glas-in-loodramen van de Nijmeegse kunstenaar, vanaf zijn academiejaren na de oorlog tot nu. Er is gekozen voor een thematische indeling waarbij de ramen op inhoudelijk, beeldbeschouwende aspecten of technische elementen zijn gegroepeerd. De lezer krijgt op deze manier een duidelijk beeld van het levenswerk van de kunstenaar, die zich al meer dan zestig jaar verdiept in de techniek van ‘het schilderen met licht’. Tevens worden de glas-in-loodwerken geplaatst in hun maatschappelijke context. Achtereenvolgens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, de ontzuiling en secularisering in de jaren 60, de teloorgang van de glazenierskunst en de hernieuwde interesse bij particuliere opdrachtgevers voor het ambacht van glas in lood in de jaren 90 en daarna. In ruim 200 full-colour pagina’s geeft de grote verwondering een indrukwekkend overzicht van alle glas-in-loodramen van de glazenier. Ramen die te vinden zijn bij instellingen en veel particulieren in Nederland en daarbuiten. Na een jarenlange zoektocht zijn de werken in deze uitgave bijeen gebracht en bieden zo een unieke kijk op het kunstenaarschap van Ted Felen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Reggy Havekes - van Creij
Uitgever
Kemper Conseil Publishing Consultancy
ISBN
9789076542737
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206

Beschrijving

Ted Felen – meester glazenier – spreekt in dit boek zijn verwondering uit over het ontstaan van het leven (Waar komen we vandaan?) en het verloop ervan (Waar gaan we heen?). Het is een verwondering die in al zijn glas-in-loodramen voelbaar is. Glas in lood als spiegelbeeld van de tijd en als spiegelbeeld van de ziel.

Dit boek laat voor het eerst een compleet overzicht zien van alle glas-in-loodramen van de Nijmeegse kunstenaar, vanaf zijn academiejaren na de oorlog tot nu. Er is gekozen voor een thematische indeling waarbij de ramen op inhoudelijk, beeldbeschouwende aspecten of technische elementen zijn gegroepeerd. De lezer krijgt op deze manier een duidelijk beeld van het levenswerk van de kunstenaar, die zich al meer dan zestig jaar verdiept in de techniek van ‘het schilderen met licht’. Tevens worden de glas-in-loodwerken geplaatst in hun maatschappelijke context. Achtereenvolgens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, de ontzuiling en secularisering in de jaren 60, de teloorgang van de glazenierskunst en de hernieuwde interesse bij particuliere opdrachtgevers voor het ambacht van glas in lood in de jaren 90 en daarna.

In ruim 200 full-colour pagina’s geeft de grote verwondering een indrukwekkend overzicht van alle glas-in-loodramen van de glazenier. Ramen die te vinden zijn bij instellingen en veel particulieren in Nederland en daarbuiten. Na een jarenlange zoektocht zijn de werken in deze uitgave bijeen gebracht en bieden zo een unieke kijk op het kunstenaarschap van Ted Felen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Reggy Havekes - van Creij
Uitgever
Kemper Conseil Publishing Consultancy
ISBN
9789076542737
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99