De Bellamyatlas

de transformatie van een Amsterdamse voorstad

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Minke Wagenaar

Hardback | April 2010 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Bellamybuurt ligt in het noordelijke deel van de Kinkerbuurt in Amsterdam Oud-West. De buurt heeft een hoge historisch-stenbouwkundige waarde. Het onderliggende vijftiende-eeuwse veenlandschap, de zeventiende-eeuwse polder en de achttiende-eeuwse verkaveling van pleziertuinen zijn nog altijd zichtbaar in de stedenbouwkundige maten en de bebouwing. Er is relatief veel laagbouw. Dit, in combinatie met voortuinen, geeft de buurt een vriendelijke, dorpse uitstraling. Dit maakt haar steeds geliefder bij diverse uiteenlopende groepen bewoners. Minke Wagenaar laat zien hoe vanaf de middeleeuwen de eigendomsverhoudingen hun stempel hebben gedrukt op de huidige fysieke verschijningsvorm van bebouwing en stedelijke structuur. Fred Feddes beschrijft de collectieve identiteit van de Bellamybuurt en de waardering van de buurt door de eigen bewoners. Jouke van der Werf onderzoekt de waardestelling van de bebouwing, de stedelijke structuur en de mogelijkheden tot bescherming op stedenbouwkundig niveau, zonder deze dynamische buurt op slot te zetten. De Bellamyatlas bevat kaarten, prenten en foto's, vult een leemte in de geschiedschrijving van Amsterdam en legt de basis voor bescherming gebaseerd op kennis en inzicht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Minke Wagenaar
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685275
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

De Bellamybuurt ligt in het noordelijke deel van de Kinkerbuurt in Amsterdam Oud-West. De buurt heeft een hoge historisch-stenbouwkundige waarde. Het onderliggende vijftiende-eeuwse veenlandschap, de zeventiende-eeuwse polder en de achttiende-eeuwse verkaveling van pleziertuinen zijn nog altijd zichtbaar in de stedenbouwkundige maten en de bebouwing. Er is relatief veel laagbouw. Dit, in combinatie met voortuinen, geeft de buurt een vriendelijke, dorpse uitstraling. Dit maakt haar steeds geliefder bij diverse uiteenlopende groepen bewoners.

Minke Wagenaar laat zien hoe vanaf de middeleeuwen de eigendomsverhoudingen hun stempel hebben gedrukt op de huidige fysieke verschijningsvorm van bebouwing en stedelijke structuur. Fred Feddes beschrijft de collectieve identiteit van de Bellamybuurt en de waardering van de buurt door de eigen bewoners. Jouke van der Werf onderzoekt de waardestelling van de bebouwing, de stedelijke structuur en de mogelijkheden tot bescherming op stedenbouwkundig niveau, zonder deze dynamische buurt op slot te zetten. De Bellamyatlas bevat kaarten, prenten en foto's, vult een leemte in de geschiedschrijving van Amsterdam en legt de basis voor bescherming gebaseerd op kennis en inzicht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Minke Wagenaar
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685275
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99