Border Conditions

Prijs € 35,00

Niet beschikbaar

Paperback | April 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Marc Schoonderbeek (redactie), Tom Avermaete, Jennifer Bloomer, Wim Cuyvers, Lieven De Cauter, Raviv Ganchrow, S. Umberto Barbieri, Sandro Bisa, Raoul Bunschoten, Francesco Careri, Teddy Cruz, Michel Dehaene, Gil Doron, Klaske Havik, Oscar Rommens en Sebastiaan Veldhuisen Border Conditions presenteert de eerste resultaten van de onderzoeks- en ontwerpstudio van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. Het boek biedt een collectie van essays en experimentele architectuurprojecten voortkomend uit onderzoek naar de ruimtelijke effecten van sociaal-politieke ontwikkelingen, met een nadruk op het in kaart brengen – ‘mapping’ – van hedendaagse stedelijke condities. Het boek geeft een thematisch overzicht van de hedendaagse discussie omtrent grenzen in de architectuur, reikend van conflictsituaties tot marginale stedelijke gebieden; van Kinshasa-Brazzaville, Gibraltar, Kaliningrad, Kiev, Benidorm, Marseille tot Rotterdam. Een selectie van projecten toont hoe mapping een middel kan zijn om niet alleen stedelijke processen te registreren en te interpreteren, maar toont ook hoe deze ontwerpuitgangspunten kunnen generen als basis voor architectonische interventies.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Architectura & Natura
ISBN
9789076863603
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Marc Schoonderbeek (redactie), Tom Avermaete, Jennifer Bloomer, Wim Cuyvers, Lieven De Cauter, Raviv Ganchrow, S. Umberto Barbieri, Sandro Bisa, Raoul Bunschoten, Francesco Careri, Teddy Cruz, Michel Dehaene, Gil Doron, Klaske Havik, Oscar Rommens en Sebastiaan Veldhuisen

Border Conditions presenteert de eerste resultaten van de onderzoeks- en ontwerpstudio van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. Het boek biedt een collectie van essays en experimentele architectuurprojecten voortkomend uit onderzoek naar de ruimtelijke effecten van sociaal-politieke ontwikkelingen, met een nadruk op het in kaart brengen – ‘mapping’ – van hedendaagse stedelijke condities. Het boek geeft een thematisch overzicht van de hedendaagse discussie omtrent grenzen in de architectuur, reikend van conflictsituaties tot marginale stedelijke gebieden; van Kinshasa-Brazzaville, Gibraltar, Kaliningrad, Kiev, Benidorm, Marseille tot Rotterdam. Een selectie van projecten toont hoe mapping een middel kan zijn om niet alleen stedelijke processen te registreren en te interpreteren, maar toont ook hoe deze ontwerpuitgangspunten kunnen generen als basis voor architectonische interventies.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Architectura & Natura
ISBN
9789076863603
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99