Afhankelijk van de legenda kan alles een kaart zijn

Prijs € 19,50

Niet beschikbaar

Steven van Schuppen, Marcel Möring, C. Fink

Paperback | Oktober 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De 'netwerksamenleving' heeft de laatste jaren meer invloed gekregen op het beleid van de overheid. Het rijk heeft zes nationale stedelijke netwerken aangewezen, waaronder Randstad Holland en Brabantstad. Gebieden die bestaan uit grote(re) en kleinere steden, gescheiden door open ruimten. De rijksoverheid stimuleert provinciale en gemeentelijke samenwerking binnen zulke netwerken met het doel om een groter draagvlak te creëren op economisch, demografisch en infrastructureel niveau. In de regio Groningen-Assen is de gezamenlijke planontwikkeling gebundeld in de zogenaamde Regiovisie Groningen-Assen, waarin wonen, ruimte voor water, natuur, landschap, recreatie, sport en landbouw worden gebundeld. Bij zulke hooggespannen ambities horen kaarten, in het bijzonder plankaarten. In Afhankelijk van de legenda kan kortom alles een kaart zijn krijgt de functionele plancartografie door middel van een zogenaamde culturele cartografie een nieuwe dimensie. Niet objectieve, meetbare data, maar subjectieve belevingen van en herinneringen aan stad en land vormen daarbij de cartografische ijkpunten. In dit boek hebben drie kunstenaars, beeldend kunstenaar Christoph Fink, schrijver Marcel Möring en geluidskunstenaaren componist Harry de Wit hun persoonlijke ervaringen met delen van de regio in kaart gebracht. Hun 'cartografische' bijdragen worden geïntroduceerd door een essay van Steven van Schuppen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Steven van Schuppen, Marcel Möring, C. Fink
Uitgever
Uitgeverij Architectura & Natura
ISBN
9789076863764
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

De 'netwerksamenleving' heeft de laatste jaren meer invloed gekregen op het beleid van de overheid. Het rijk heeft zes nationale stedelijke netwerken aangewezen, waaronder Randstad Holland en Brabantstad. Gebieden die bestaan uit grote(re) en kleinere steden, gescheiden door open ruimten. De rijksoverheid stimuleert provinciale en gemeentelijke samenwerking binnen zulke netwerken met het doel om een groter draagvlak te creëren op economisch, demografisch en infrastructureel niveau. In de regio Groningen-Assen is de gezamenlijke planontwikkeling gebundeld in de zogenaamde Regiovisie Groningen-Assen, waarin wonen, ruimte voor water, natuur, landschap, recreatie, sport en landbouw worden gebundeld. Bij zulke hooggespannen ambities horen kaarten, in het bijzonder plankaarten.

In Afhankelijk van de legenda kan kortom alles een kaart zijn krijgt de functionele plancartografie door middel van een zogenaamde culturele cartografie een nieuwe dimensie. Niet objectieve, meetbare data, maar subjectieve belevingen van en herinneringen aan stad en land vormen daarbij de cartografische ijkpunten. In dit boek hebben drie kunstenaars, beeldend kunstenaar Christoph Fink, schrijver Marcel Möring en geluidskunstenaaren componist Harry de Wit hun persoonlijke ervaringen met delen van de regio in kaart gebracht. Hun 'cartografische' bijdragen worden geïntroduceerd door een essay van Steven van Schuppen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Steven van Schuppen, Marcel Möring, C. Fink
Uitgever
Uitgeverij Architectura & Natura
ISBN
9789076863764
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99