Kritisch denken over goed en kwaad

Eigenbelang als uitgangspunt voor ethische kwesties

Prijs € 50,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Alexander von Schmid

Paperback | Augustus 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Welk vak je later ook uitoefent, je zult vroeg of laat te maken krijgen met kwesties van goed en slecht. Soms hoef je daar alleen maar over na te denken, maar vaak zul je ook een standpunt moeten innemen en op grond hiervan moeten handelen. Daarbij zal het veelvuldig voorkomen dat mensen je ter verantwoording roepen. 'Kun je het rechtvaardigen dat je zo en niet zo hebt gehandeld?' Verantwoording afleggen en je eigen gedrag eventueel rechtvaardigen zijn speciale vaardigheden die zeer belangrijk zijn in de moderne samenleving, zowel in je privé- als beroepsleven. Dit boek wil je helpen deze vaardigheden te ontwikkelen. Kritisch denken over goed en slecht wil in de eerste plaats jou stimuleren om zelfstandig en kritisch na te denken over deze kwesties. Elke hoofdstuk begint daarom met een casus en een bijpassende vraag. Daarnaast wil dit boek je ook tal van handvatten aanreiken om je denken methodisch en systematisch te ondersteunen. Aandachtspunten zoals normen, waarden, sancties, reputatie, principes, karakter, schuldgevoelens, eigenbelang, verbondenheid enzovoorts zullen de revue passeren. Het boek is geschikt voor alle studenten van het hoger onderwijs. Hans Krabbe is onderzoeker bij het Centre for Applied Research on Economics and Management (CAREM) van de HvA in het lectoraat Corporate Governance & Leadership. Hij doet onderzoek naar onder meer coping behaviour op het gebied van bedrijfsethiek, (ethisch) leiderschap en ethiek in de PR.Drs. Alexander von Schmid (1964) werkte aanvankelijk als docent wiskunde. Thans is hij hoofddocent bij het instituut voor Bedrijfskunde van de Hogeschool Rotterdam. In 1996 rondde hij zijn studie wijsbegeerte af in Leiden. Hij is momenteel bezig een promotie over ontoerekenbaarheid af te ronden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alexander von Schmid
Uitgever
Boom
ISBN
9789024415564
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Welk vak je later ook uitoefent, je zult vroeg of laat te maken krijgen met kwesties van goed en slecht. Soms hoef je daar alleen maar over na te denken, maar vaak zul je ook een standpunt moeten innemen en op grond hiervan moeten handelen. Daarbij zal het veelvuldig voorkomen dat mensen je ter verantwoording roepen. 'Kun je het rechtvaardigen dat je zo en niet zo hebt gehandeld?' Verantwoording afleggen en je eigen gedrag eventueel rechtvaardigen zijn speciale vaardigheden die zeer belangrijk zijn in de moderne samenleving, zowel in je privé- als beroepsleven. Dit boek wil je helpen deze vaardigheden te ontwikkelen.

Kritisch denken over goed en slecht wil in de eerste plaats jou stimuleren om zelfstandig en kritisch na te denken over deze kwesties. Elke hoofdstuk begint daarom met een casus en een bijpassende vraag. Daarnaast wil dit boek je ook tal van handvatten aanreiken om je denken methodisch en systematisch te ondersteunen. Aandachtspunten zoals normen, waarden, sancties, reputatie, principes, karakter, schuldgevoelens, eigenbelang, verbondenheid enzovoorts zullen de revue passeren.

Het boek is geschikt voor alle studenten van het hoger onderwijs.

Hans Krabbe is onderzoeker bij het Centre for Applied Research on Economics and Management (CAREM) van de HvA in het lectoraat Corporate Governance & Leadership. Hij doet onderzoek naar onder meer coping behaviour op het gebied van bedrijfsethiek, (ethisch) leiderschap en ethiek in de PR.

Drs. Alexander von Schmid (1964) werkte aanvankelijk als docent wiskunde. Thans is hij hoofddocent bij het instituut voor Bedrijfskunde van de Hogeschool Rotterdam. In 1996 rondde hij zijn studie wijsbegeerte af in Leiden. Hij is momenteel bezig een promotie over ontoerekenbaarheid af te ronden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alexander von Schmid
Uitgever
Boom
ISBN
9789024415564
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99