Kritiek 2010

jaarboek voor socialistische analyse en discussie

Prijs € 32,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe is de snelle groei van het rechtspopulisme te verklaren? Wat kan en moet Links doen om deze ontwikkeling om te keren?In geheel Europa is het rechtspopulisme bezig aan een sterke opmars. De beweging wint snel aan kracht, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa en zelfs daarbuiten. Deze ontwikkeling stelt de linkse beweging voor nieuwe opgaven en nieuwe problemen. Hoe is de snelle groei van het rechtspopulisme te verklaren? Wat kan en moet Links doen om deze ontwikkeling om te keren? Om deze twee vragen draait dit nummer van Kritiek. Het nieuwe fenomeen wordt daarom niet alleen vanuit verschillende invalshoeken bestudeerd (sociologisch, politicologisch, taalkundig). Kritiek hanteert ook een internationaal perspectief. In dit nummer komt het rechtspopulisme in Nederland uitgebreid aan bod. Maar er wordt ook aandacht besteed aan de situatie in andere landen, zoals België en de VS. Het blijft daarbij niet slechts bij analyses en beschouwingen, er worden ook concrete voorstellen gedaan voor een tegenstrategie. In dit nummer zijn bijdragen opgenomen van Dick Houtman en Peter Achterberg, Merijn Oudenampsen, Jan Blommaert, Stephen Duncombe en vele anderen.Kritiek is een must voor linkse denkers en doeners.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Aksant
ISBN
9789052603933
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Beschrijving

Hoe is de snelle groei van het rechtspopulisme te verklaren? Wat kan en moet Links doen om deze ontwikkeling om te keren?

In geheel Europa is het rechtspopulisme bezig aan een sterke opmars. De beweging wint snel aan kracht, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa en zelfs daarbuiten. Deze ontwikkeling stelt de linkse beweging voor nieuwe opgaven en nieuwe problemen.
Hoe is de snelle groei van het rechtspopulisme te verklaren? Wat kan en moet Links doen om deze ontwikkeling om te keren? Om deze twee vragen draait dit nummer van Kritiek. Het nieuwe fenomeen wordt daarom niet alleen vanuit verschillende invalshoeken bestudeerd (sociologisch, politicologisch, taalkundig). Kritiek hanteert ook een internationaal perspectief. In dit nummer komt het rechtspopulisme in Nederland uitgebreid aan bod. Maar er wordt ook aandacht besteed aan de situatie in andere landen, zoals België en de VS. Het blijft daarbij niet slechts bij analyses en beschouwingen, er worden ook concrete voorstellen gedaan voor een tegenstrategie. In dit nummer zijn bijdragen opgenomen van Dick Houtman en Peter Achterberg, Merijn Oudenampsen, Jan Blommaert, Stephen Duncombe en vele anderen.

Kritiek is een must voor linkse denkers en doeners.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Aksant
ISBN
9789052603933
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99