Kredietverstrekking aan consumenten

Prijs € 95,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J.M. van Poelgeest

Hardback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De regelgeving met betrekking tot kredietverstrekking aan consumenten is voortdurend in ontwikkeling. Regelgeving op Europees niveau beïnvloedt de rechten en verplichtingen van de partijen die op de markten van de kredietverstrekking werkzaam zijn. Deze partijen hebben te maken met verschillende wetten, lagere regelgeving en gedragscodes.Daarnaast zijn er interpretaties en leidraden van toezichthouders, rechterlijke uitspraken en uitspraken van klachteninstituten. Kortom, de partijen op deze markt hebben te maken met diverse en verspreide regelgeving waardoor het zicht op de van toepassing zijnde rechten en verplichtingen niet altijd volledig is. Daarbij is van belang dat er scherp toezicht wordt gehouden door de AFM. De AFM heeft de afgelopen jaren dan ook diverse maatregelen genomen met betrekking tot partijen werkzaam op het gebied van kredietverstrekking. Om partijen die werkzaam zijn op of te maken hebben met de markt met betrekking tot kredietverstrekking een overzicht te geven van de regelgeving die voor hen relevant is, wordt in Kredietverstrekking aan consumenten de diverse regelgeving beschreven en toegelicht. Hierbij komen verschillende aspecten aan de orde zoals markttoetreding, overkreditering en zorgplicht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.M. van Poelgeest
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013126822
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De regelgeving met betrekking tot kredietverstrekking aan consumenten is voortdurend in ontwikkeling. Regelgeving op Europees niveau beïnvloedt de rechten en verplichtingen van de partijen die op de markten van de kredietverstrekking werkzaam zijn. Deze partijen hebben te maken met verschillende wetten, lagere regelgeving en gedragscodes.

Daarnaast zijn er interpretaties en leidraden van toezichthouders, rechterlijke uitspraken en uitspraken van klachteninstituten. Kortom, de partijen op deze markt hebben te maken met diverse en verspreide regelgeving waardoor het zicht op de van toepassing zijnde rechten en verplichtingen niet altijd volledig is. Daarbij is van belang dat er scherp toezicht wordt gehouden door de AFM.
De AFM heeft de afgelopen jaren dan ook diverse maatregelen genomen met betrekking tot partijen werkzaam op het gebied van kredietverstrekking. Om partijen die werkzaam zijn op of te maken hebben met de markt met betrekking tot kredietverstrekking een overzicht te geven van de regelgeving die voor hen relevant is, wordt in Kredietverstrekking aan consumenten de diverse regelgeving beschreven en toegelicht. Hierbij komen verschillende aspecten aan de orde zoals markttoetreding, overkreditering en zorgplicht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.M. van Poelgeest
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013126822
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99