Krassen

gevolgd door de cd Minimazzel en andere verhalen

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Chawwa Wijnberg

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het schreeuwen tegen dove oren, het zingen in de tegenwind, dat zijn de 'kleine' krassen die Chawwa Wijnbergs gedichten vormen. De reden ervoor is divers. Het kan haar 'schrikvoorraad' betreffen, maar kan ook een 'verstapje' zijn. Vaker echter zijn het grotere problemen als vluchtelingenstromen, oorlog of de aanslagen door Haatman.Speels en kritisch was Chawwa Wijnberg altijd al en ook haar helderheid en humor heeft ze behouden, Krassen biedt echter ook een stroom aan nieuwe woorden. 'Wijnbergs' klinkt door in vrijwel al haar gedichten. Zesbaanshaast, nulzessen, gisterzon, taalvlees het zijn woorden die naadloos aansluiten bij onze snoerloze tijden. Alle maandagochtendvragen komen aan bod in deze bundel. Het volgevretene vraten en grommend grief krijgen er flink van langs. En ondanks al die emotie valt er soms een stilte. Dat kan door peilloze woede of verdriet komen, maar ook door inzicht. Het zijn haar stilste woorden die het hardst aankomen.Als tijd vloeibaar wasen het nueen hek op de wegzo stil werd hetDe cd bevat Minimazzel en andere verhalen bevat 5 verhalen: Elizabeth, De minimazzel, Het vlekjesbeest, Fiona de bosfaun, Ma Fladderkip. Chawwa Wijnberg (1942) is beeldend kunstenaar en dichter en woont in Middelburg. Zij was als joods kind een onderduikkind. Haar vader zat in het verzet en werd in de oorlog door de Duitsers gefusilleerd. Zij debuteerde in 1989 met Aan mij is niets te zien. Over haar vorige bundel Nachtvlinders door het kattenluik (2012) schreef Mario Molegraaf: 'De begaafdste dichter die vandaag de dag op Zeeuwse bodem rondloopt' en de Provinciale Zeeuwse Courant: 'Wijnberg kiest, zoals altijd, haar eigen benadering. Niet zwaarwichtig, maar ogenschijnlijk luchthartig en vlinderachtig en tegelijkertijd intens en trefzeker.' Krassen is haar zevende bundel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Chawwa Wijnberg
Uitgever
Knipscheer, Uitgeverij In de
ISBN
9789062658985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving

Het schreeuwen tegen dove oren, het zingen in de tegenwind, dat zijn de 'kleine' krassen die Chawwa Wijnbergs gedichten vormen. De reden ervoor is divers. Het kan haar 'schrikvoorraad' betreffen, maar kan ook een 'verstapje' zijn. Vaker echter zijn het grotere problemen als vluchtelingenstromen, oorlog of de aanslagen door Haatman.
Speels en kritisch was Chawwa Wijnberg altijd al en ook haar helderheid en humor heeft ze behouden, Krassen biedt echter ook een stroom aan nieuwe woorden. 'Wijnbergs' klinkt door in vrijwel al haar gedichten. Zesbaanshaast, nulzessen, gisterzon, taalvlees het zijn woorden die naadloos aansluiten bij onze snoerloze tijden. Alle maandagochtendvragen komen aan bod in deze bundel. Het volgevretene vraten en grommend grief krijgen er flink van langs. En ondanks al die emotie valt er soms een stilte. Dat kan door peilloze woede of verdriet komen, maar ook door inzicht. Het zijn haar stilste woorden die het hardst aankomen.

Als tijd vloeibaar was
en het nu
een hek op de weg
zo stil werd het

De cd bevat Minimazzel en andere verhalen bevat 5 verhalen: Elizabeth, De minimazzel, Het vlekjesbeest, Fiona de bosfaun, Ma Fladderkip. Chawwa Wijnberg (1942) is beeldend kunstenaar en dichter en woont in Middelburg. Zij was als joods kind een onderduikkind. Haar vader zat in het verzet en werd in de oorlog door de Duitsers gefusilleerd. Zij debuteerde in 1989 met Aan mij is niets te zien. Over haar vorige bundel Nachtvlinders door het kattenluik (2012) schreef Mario Molegraaf: 'De begaafdste dichter die vandaag de dag op Zeeuwse bodem rondloopt' en de Provinciale Zeeuwse Courant: 'Wijnberg kiest, zoals altijd, haar eigen benadering. Niet zwaarwichtig, maar ogenschijnlijk luchthartig en vlinderachtig en tegelijkertijd intens en trefzeker.' Krassen is haar zevende bundel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Chawwa Wijnberg
Uitgever
Knipscheer, Uitgeverij In de
ISBN
9789062658985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99