Krachtig onderwijzen

de principes van breinvriendelijk onderwijs

Prijs € 39,00

Uitverkocht

Eric Jensen

Hardback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De uitgave Krachtig Onderwijzen gaat in op de essentie van het lesgeven. 'Als je wilt dat leraren succes boeken, moet je ze helpen om inzicht te verkrijgen in en gebruik te maken van de kernprincipes en werkwijzen die het leren stimuleren,' aldus de auteur.Wetenschappelijk kennis over de werking van het brein is het uitgangspunt voor zeven heel praktische en gemakkelijk uit te voeren werkwijzen. Leerkrachten in het basisonderwijs en docenten in het voortgezet onderwijs kunnen met dit boek direct aan de slag en hun lessen nog beter maken. Krachtig onderwijzen is de vertaling en bewerking van het boek Fierce Teaching, van de Amerikaanse expert Eric Jensen. Deze voormalige docent houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het vertalen van neurologische kennis naar praktische toepassingen in de klas. Jensen wordt beschouwd als de leider op het gebied van 'Brain-Based Learning'. Hij is werkzaam als adviseur en auteur en lid van de Society for Neuroscience en de New York Academy of Sciences. Betrokkenheid sleutel voor succes Uit onderzoek en onderwijspraktijk blijkt dat leerlingen alleen tot leren in staat zijn als ze betrokken zijn. Ook weten we dat leraren in hoge mate deze betrokkenheid kunnen beïnvloeden. De kernvraag die Jensen stelt is: 'Hoe krijg ik als leraar leerlingen in een optimale toestand om te leren?' Vanuit kennis over de werking van het brein, kan een leraar met aangeleerde strategieën invloed uitoefenen op de mate van betrokkenheid van zijn leerlingen. Leerlingen bereiken hierdoor een hoger leerresultaat. Toepassing van breinkennis in de klas Maak kennis met de verschillende 'staten' waarin mensen kunnen verkeren, verklaard vanuit de in neuropsychologisch onderzoek onderscheiden neurotransmitters en hersenstructuren (dopamine, norephinefrine, cortisol). Daarbij kijken we naar de processen die positief van invloed zijn op het leerproces bij leerlingen. Als een leraar de onderliggende principes en hun onderlinge samenhang begrijpt, kan hij de strategieën/werkwijzen ook bewust toepassen. 7 basisprincipes voor krachtig onderwijzen 1. Trek in leren (fysiek-emotioneel) 2. Correctie & Feedback 3. Input - output ratio 4. Hoger niveau van denken door verdieping van de lesstof 5. Geheugen & Herhaling 6. Altijd structuur in de lesstof 7. Karakter & Respect (managen van de omgeving)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eric Jensen
Uitgever
Bazalt Groep Educatieve Uitgeverij
ISBN
9789461181015
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

De uitgave Krachtig Onderwijzen gaat in op de essentie van het lesgeven. 'Als je wilt dat leraren succes boeken, moet je ze helpen om inzicht te verkrijgen in en gebruik te maken van de kernprincipes en werkwijzen die het leren stimuleren,' aldus de auteur.Wetenschappelijk kennis over de werking van het brein is het uitgangspunt voor zeven heel praktische en gemakkelijk uit te voeren werkwijzen. Leerkrachten in het basisonderwijs en docenten in het voortgezet onderwijs kunnen met dit boek direct aan de slag en hun lessen nog beter maken.
Krachtig onderwijzen is de vertaling en bewerking van het boek Fierce Teaching, van de Amerikaanse expert Eric Jensen. Deze voormalige docent houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het vertalen van neurologische kennis naar praktische toepassingen in de klas. Jensen wordt beschouwd als de leider op het gebied van 'Brain-Based Learning'. Hij is werkzaam als adviseur en auteur en lid van de Society for Neuroscience en de New York Academy of Sciences.

Betrokkenheid sleutel voor succes
Uit onderzoek en onderwijspraktijk blijkt dat leerlingen alleen tot leren in staat zijn als ze betrokken zijn. Ook weten we dat leraren in hoge mate deze betrokkenheid kunnen beïnvloeden. De kernvraag die Jensen stelt is: 'Hoe krijg ik als leraar leerlingen in een optimale toestand om te leren?' Vanuit kennis over de werking van het brein, kan een leraar met aangeleerde strategieën invloed uitoefenen op de mate van betrokkenheid van zijn leerlingen. Leerlingen bereiken hierdoor een hoger leerresultaat. Toepassing van breinkennis in de klas Maak kennis met de verschillende 'staten' waarin mensen kunnen verkeren, verklaard vanuit de in neuropsychologisch onderzoek onderscheiden neurotransmitters en hersenstructuren (dopamine, norephinefrine, cortisol). Daarbij kijken we naar de processen die positief van invloed zijn op het leerproces bij leerlingen. Als een leraar de onderliggende principes en hun onderlinge samenhang begrijpt, kan hij de strategieën/werkwijzen ook bewust toepassen.

7 basisprincipes voor krachtig onderwijzen

1. Trek in leren (fysiek-emotioneel)
2. Correctie & Feedback
3. Input - output ratio
4. Hoger niveau van denken door verdieping van de lesstof
5. Geheugen & Herhaling
6. Altijd structuur in de lesstof
7. Karakter & Respect (managen van de omgeving)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eric Jensen
Uitgever
Bazalt Groep Educatieve Uitgeverij
ISBN
9789461181015
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99