Het Energie Herstelplan

energie door geneeskrachtige voeding

Prijs € 22,50

In herdruk

M. de Waal, T. Visser

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Smakelijke en gezonde recepten voor meer energie en een gezonde lever. Dit boek geeft iedereen de mogelijkheid om door 'geneeskrachtig koken' zélf zijn conditie te verbeteren. Iedereen kan zelf leren waarnemen en ervaren wat goed of slecht voor hem is. Je zult merken dat geneeskrachtig koken uiteindelijk niets anders is dan weer contact krijgen met je persoonlijke, gezonde en natuurlijke informatiebron: jijzelf. Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser (beide natuurdiëtist) leren ons een bijzondere manier van koken, waarbij 'smakelijk' gecombineerd wordt met 'conditieverbetering'. Sterker nog: koken wordt steeds leuker en spannender, omdat het een 'sport' wordt om te merken hoe je optimaal energie uit voeding kunt halen. Op basis van ideeën uit de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurveda geven zij adviezen en recepten, zodat iedereen de juiste, oftewel geneeskrachtige, voeding voor zijn persoonlijke constitutie (Vata, Pitta of Kapha) en conditie kan kiezen. In Het Energie Herstelplan staat de 'leverenergie' (of het gebrek daaraan) centraal: de lever is immers het orgaan waar alle voedingsstoffen uit onze voeding worden verwerkt. De lever wordt hierbij ondersteund door twee partners: de verteringsenergie (spijsvertering) en de reserve-energie (nieren, bijnieren). Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser leren ons gebruik te maken van de juiste voedingsmiddelen om deze lever(energie) en zijn twee partners weer op volle kracht te laten werken. Om er achter te komen wat jouw conditie van de lever (bijvoorbeeld uitgeput, gestagneerd of oververhit), verterings- en reserve-energie is, geven de auteurs handige klachtenregistratielijsten en leren ze je je persoonlijk reactie op voeding te herkennen.  Bijvoorbeeld:  Wat is het effect van cacao op een cappuccino? Hoe reageert mijn lever op mijn favoriete salade (met salami, tomaten en olijven)? Wat doet een roerbakschotel voor mijn vertering? Voor elk patroon van de lever-, verterings- en reserve-energie en elke constitutie worden speciale voedingsadviezen gegeven. Deze zijn voorzien van eenvoudige recepten voor smakelijke, energieverhogende gerechten en dranken (ontbijt, groente- en graangerechten, soep, vlees- en visgerechten en vegetarische gerechten) en geïllustreerd met prachtige kleurenfoto’s. Koken met geneeskrachtige voeding is niet zomaar gezond: het biedt ons vooral een onuitputtelijke energiebron, die precies bij ons past!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. de Waal, T. Visser
Uitgever
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063787691
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

Smakelijke en gezonde recepten voor meer energie en een gezonde lever. Dit boek geeft iedereen de mogelijkheid om door 'geneeskrachtig koken' zélf zijn conditie te verbeteren. Iedereen kan zelf leren waarnemen en ervaren wat goed of slecht voor hem is. Je zult merken dat geneeskrachtig koken uiteindelijk niets anders is dan weer contact krijgen met je persoonlijke, gezonde en natuurlijke informatiebron: jijzelf.

Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser (beide natuurdiëtist) leren ons een bijzondere manier van koken, waarbij 'smakelijk' gecombineerd wordt met 'conditieverbetering'. Sterker nog: koken wordt steeds leuker en spannender, omdat het een 'sport' wordt om te merken hoe je optimaal energie uit voeding kunt halen.

Op basis van ideeën uit de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurveda geven zij adviezen en recepten, zodat iedereen de juiste, oftewel geneeskrachtige, voeding voor zijn persoonlijke constitutie (Vata, Pitta of Kapha) en conditie kan kiezen.
In Het Energie Herstelplan staat de 'leverenergie' (of het gebrek daaraan) centraal: de lever is immers het orgaan waar alle voedingsstoffen uit onze voeding worden verwerkt. De lever wordt hierbij ondersteund door twee partners: de verteringsenergie (spijsvertering) en de reserve-energie (nieren, bijnieren).

Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser leren ons gebruik te maken van de juiste voedingsmiddelen om deze lever(energie) en zijn twee partners weer op volle kracht te laten werken. Om er achter te komen wat jouw conditie van de lever (bijvoorbeeld uitgeput, gestagneerd of oververhit), verterings- en reserve-energie is, geven de auteurs handige klachtenregistratielijsten en leren ze je je persoonlijk reactie op voeding te herkennen. 

Bijvoorbeeld: 
Wat is het effect van cacao op een cappuccino? Hoe reageert mijn lever op mijn favoriete salade (met salami, tomaten en olijven)? Wat doet een roerbakschotel voor mijn vertering?

Voor elk patroon van de lever-, verterings- en reserve-energie en elke constitutie worden speciale voedingsadviezen gegeven.
Deze zijn voorzien van eenvoudige recepten voor smakelijke, energieverhogende gerechten en dranken (ontbijt, groente- en graangerechten, soep, vlees- en visgerechten en vegetarische gerechten) en geïllustreerd met prachtige kleurenfoto’s.

Koken met geneeskrachtige voeding is niet zomaar gezond: het biedt ons vooral een onuitputtelijke energiebron, die precies bij ons past!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. de Waal, T. Visser
Uitgever
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063787691
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99