Koningin van de Claddagh

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Motell Rijnen

Paperback | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over het boekAdriaan de Coninck brengt als schrijver een deel van het jaar door op het eilandje Inishmore voor de Ierse westkust. Hij ziet hoe een onbekende jonge vrouw een ongelukkige val maakt op het rotsachtige strandje achter zijn huis. Als gevolg daarvan kampt ze met geheugenverlies. Het enige aanknopingspunt om achter haar identiteit te komen is de ring die zij draagt: een gekroond hart dat door twee handen wordt omklemd. Dan komt Adriaan door toeval in zijn woonplaats Breda in contact met het kunstenaarscollectief De Claddagh, dat ook Ierse roots heeft. Gaandeweg ontdekt de jonge vrouw waar zij vandaan komt en wordt duidelijk hoe de ring een rol speelt in de eeuwenoude legende van de Claddagh, die zijn oorsprong vindt in het Ierse koopvaardijstadje Galway.Over de auteurMotell Rijnen (Breda, 1948) is cultureel zeer actief, zowel uitvoerend als bestuurlijk. Al tientallen jaren staat hij met veel enthousiasme als folkmuzikant op het podium, vooral als vertolker van Ierse volksmuziek. Daarnaast is hij gepassioneerd schrijver van korte verhalen, gedichten en romans. Werk van zijn hand werd onder meer gepubliceerd in De Volkskrant, Brabant Cultureel/Brabant Literair, De Pers en in een aantal verzamelbundels. 'Koningin van de Claddagh' is zijn debuutroman.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Motell Rijnen
Uitgever
Uitgeverij Bagage
ISBN
9789491880018
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Over het boek
Adriaan de Coninck brengt als schrijver een deel van het jaar door op het eilandje Inishmore voor de Ierse westkust. Hij ziet hoe een onbekende jonge vrouw een ongelukkige val maakt op het rotsachtige strandje achter zijn huis. Als gevolg daarvan kampt ze met geheugenverlies. Het enige aanknopingspunt om achter haar identiteit te komen is de ring die zij draagt: een gekroond hart dat door twee handen wordt omklemd. Dan komt Adriaan door toeval in zijn woonplaats Breda in contact met het kunstenaarscollectief De Claddagh, dat ook Ierse roots heeft. Gaandeweg ontdekt de jonge vrouw waar zij vandaan komt en wordt duidelijk hoe de ring een rol speelt in de eeuwenoude legende van de Claddagh, die zijn oorsprong vindt in het Ierse koopvaardijstadje Galway.

Over de auteur
Motell Rijnen (Breda, 1948) is cultureel zeer actief, zowel uitvoerend als bestuurlijk. Al tientallen jaren staat hij met veel enthousiasme als folkmuzikant op het podium, vooral als vertolker van Ierse volksmuziek. Daarnaast is hij gepassioneerd schrijver van korte verhalen, gedichten en romans. Werk van zijn hand werd onder meer gepubliceerd in De Volkskrant, Brabant Cultureel/Brabant Literair, De Pers en in een aantal verzamelbundels. 'Koningin van de Claddagh' is zijn debuutroman.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Motell Rijnen
Uitgever
Uitgeverij Bagage
ISBN
9789491880018
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99