Klinische orale kinesiologie

temporomandibulaire disfuncties, bruxisme, gebitsattritie en slaapapneu

Prijs € 120,00

Niet beschikbaar

Paperback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Reeds van oudsher speelt de tandarts een belangrijke rol bij de preventie en de bestrijding van de negatieve gevolgen van chemische en bacteriologische bedreigingen van het kauwstelsel. De infecties en ontstekingen die hier het gevolg van kunnen zijn, tasten de gezondheid van de tanden en kiezen (cariës, endodontitis) en de omringende weefsels (parodontitis) aan. Echter, steeds duidelijker wordt dat ook mechanische bedreigingen de gezondheid van het kauwstelsel ernstig kunnen schaden.Verkeerde mondgewoonten zoals tandenknarsen en klemmen (bruxisme) kunnen een ongestoorde en pijnvrije functie van de kauwspieren en kaakgewrichten belemmeren (temporomandibulaire disfunctie en orofaciale pijn), aanleiding geven tot ernstig verlies van tandweefsel (gebitsattritie) en een bedreiging vormen voor tandheelkundige restauraties in de mond. Een verkeerde stand van de onderkaak en de tong tijdens de slaap kan aanleiding geven tot het obstructieve slaapapneusyndroom (OSAS). De orale kinesiologie is de tandheelkundige discipline die zich in het bijzonder bezighoudt met de preventie, diagnostiek en behandeling van bovengenoemde aandoeningen van het kauwstelsel.Dit boek is primair geschreven voor de tandarts-algemeen practicus en de student tandheelkunde of mondzorgkunde die zich de achtergronden en de klinische consequenties van stoornissen in de bewegingsfuncties van het kauwstelsel eigen willen maken om zo patiënten een optimale zorg te kunnen verlenen. Het up-to-date karakter van dit boek biedt ook de tandarts-gnatholoog/kinesioloog de mogelijkheid om hun kennis en inzichten te toetsen aan de laatste inzichten op het gebied van de orale kinesiologie. Tevens kan het boek medici in de eerstelijnsgeneeskunde behulpzaam zijn bij de differentiële diagnostiek van orofaciale pijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804325
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Reeds van oudsher speelt de tandarts een belangrijke rol bij de preventie en de bestrijding van de negatieve gevolgen van chemische en bacteriologische bedreigingen van het kauwstelsel. De infecties en ontstekingen die hier het gevolg van kunnen zijn, tasten de gezondheid van de tanden en kiezen (cariës, endodontitis) en de omringende weefsels (parodontitis) aan. Echter, steeds duidelijker wordt dat ook mechanische bedreigingen de gezondheid van het kauwstelsel ernstig kunnen schaden.

Verkeerde mondgewoonten zoals tandenknarsen en klemmen (bruxisme) kunnen een ongestoorde en pijnvrije functie van de kauwspieren en kaakgewrichten belemmeren (temporomandibulaire disfunctie en orofaciale pijn), aanleiding geven tot ernstig verlies van tandweefsel (gebitsattritie) en een bedreiging vormen voor tandheelkundige restauraties in de mond. Een verkeerde stand van de onderkaak en de tong tijdens de slaap kan aanleiding geven tot het obstructieve slaapapneusyndroom (OSAS).

De orale kinesiologie is de tandheelkundige discipline die zich in het bijzonder bezighoudt met de preventie, diagnostiek en behandeling van bovengenoemde aandoeningen van het kauwstelsel.

Dit boek is primair geschreven voor de tandarts-algemeen practicus en de student tandheelkunde of mondzorgkunde die zich de achtergronden en de klinische consequenties van stoornissen in de bewegingsfuncties van het kauwstelsel eigen willen maken om zo patiënten een optimale zorg te kunnen verlenen. Het up-to-date karakter van dit boek biedt ook de tandarts-gnatholoog/kinesioloog de mogelijkheid om hun kennis en inzichten te toetsen aan de laatste inzichten op het gebied van de orale kinesiologie. Tevens kan het boek medici in de eerstelijnsgeneeskunde behulpzaam zijn bij de differentiële diagnostiek van orofaciale pijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804325
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99