Klinisch redeneren voor verpleegkundigen

Prijs € 35,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Klinisch redeneren leer je niet alleen uit een boek, het is een vaardigheid die je je geleidelijk eigen maakt. Deze uitgave en de bijbehorende website helpen je om hierin flinke stappen te zetten. Hierbij gaat het vooral om het kritische gebruik van verschillende soorten kennis in een specifieke situatie rondom een zorgvrager.Deze uitgave beschrijft op basis van wetenschappelijke kennis de verschillende fasen in het proces van klinisch redeneren, zoals de analyse van de zorgvraag, verpleegkundige diagnostiek, verpleegkundige interventies en evaluatie. Het boek helpt te begrijpen hoe je je deze vaardigheid eigen maakt en hoe je je kennis onderhoudt.De bijbehorende website biedt oefenmateriaal afkomstig uit de praktijk, in de vorm van mindmaps: casuïstiek met oefenvragen, die het redeneerproces uitlokken. De website wordt continu aangevuld met nieuwe mindmaps. Deze bieden je een realistische blik op de praktijk van de verpleegkunde en waardevol oefenmateriaal ter voorbereiding op stages.Klinisch redeneren voor verpleegkundigen is bestemd voor verpleegkundigen in opleiding, om vertrouwd te raken met klinisch redeneren. Daarnaast is het voor verpleegkundigen een houvast in de dagelijkse praktijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036811088
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Klinisch redeneren leer je niet alleen uit een boek, het is een vaardigheid die je je geleidelijk eigen maakt. Deze uitgave en de bijbehorende website helpen je om hierin flinke stappen te zetten. Hierbij gaat het vooral om het kritische gebruik van verschillende soorten kennis in een specifieke situatie rondom een zorgvrager.

Deze uitgave beschrijft op basis van wetenschappelijke kennis de verschillende fasen in het proces van klinisch redeneren, zoals de analyse van de zorgvraag, verpleegkundige diagnostiek, verpleegkundige interventies en evaluatie. Het boek helpt te begrijpen hoe je je deze vaardigheid eigen maakt en hoe je je kennis onderhoudt.

De bijbehorende website biedt oefenmateriaal afkomstig uit de praktijk, in de vorm van mindmaps: casuïstiek met oefenvragen, die het redeneerproces uitlokken. De website wordt continu aangevuld met nieuwe mindmaps. Deze bieden je een realistische blik op de praktijk van de verpleegkunde en waardevol oefenmateriaal ter voorbereiding op stages.
Klinisch redeneren voor verpleegkundigen is bestemd voor verpleegkundigen in opleiding, om vertrouwd te raken met klinisch redeneren. Daarnaast is het voor verpleegkundigen een houvast in de dagelijkse praktijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036811088
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99