Klinisch redeneren bij ouderen

functiebehoud in levensloopperspectief

Prijs € 51,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | Augustus 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Verpleegkundigen kunnen het beloop van specifieke gezondheidsproblemen van kwetsbare ouderen gunstig beïnvloeden. Dat kan alleen als ze deze problemen tijdig inschatten en verbanden kunnen leggen tussen de verschillende problemen en de wisselwerking die deze op elkaar hebben. Het klinisch redeneren bij kwetsbare ouderen wordt in het beroepsprofiel verpleegkundige expliciet genoemd als belangrijke vaardigheid om dit doel te bereiken. 'Klinisch redeneren bij ouderen' biedt de kennis die verpleegkundigen nodig hebben om, samen met de oudere, kritische besluiten te nemen in alle stappen van het verpleegkundige proces.De auteurs behandelen een aantal theoretische uitgangspunten en presenteren hun visie op ouder worden en klinisch redeneren. Vervolgens lichten ze de toepassing van verpleegkundige theorieën en de rol van verpleegkundigen toe. Aan de hand van redeneerhulpen die de verpleegkundige kan gebruiken in de dagelijkse zorg werken ze verschillende specifieke verstoringen van de somatische/psychische en sociale veroudering uit. Tot slot bespreken de auteurs diverse geriatrische thema's die niet aandoening-gebonden zijn, maar wel bepalend zijn voor de uitvoering van de zorg.Het volledige boek is ook digitaal beschikbaar met extra studiemateriaal in de vorm van deeplinks en video's, met daaraan verbonden verdiepingsvragen. Hiermee kan de student oefenen met klinisch redeneren vanuit kritische situaties.Ton Bakker is specialist ouderengeneeskunde en lector functiebehoud bij ouderen aan de Hogeschool Rotterdam, Vera Habes is docent Verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht, Germieke Quist is docent Verpleegkunde en MANP aan de Hogeschool Leiden en Judith van der Sande is docent Verpleegkunde bij Saxion Deventer. Wim van de Vrie is verpleegkundige, docent en voorzitter VenVN Geriatrie-Gerontologie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036814867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
560

Beschrijving

Verpleegkundigen kunnen het beloop van specifieke gezondheidsproblemen van kwetsbare ouderen gunstig beïnvloeden. Dat kan alleen als ze deze problemen tijdig inschatten en verbanden kunnen leggen tussen de verschillende problemen en de wisselwerking die deze op elkaar hebben. Het klinisch redeneren bij kwetsbare ouderen wordt in het beroepsprofiel verpleegkundige expliciet genoemd als belangrijke vaardigheid om dit doel te bereiken. 'Klinisch redeneren bij ouderen' biedt de kennis die verpleegkundigen nodig hebben om, samen met de oudere, kritische besluiten te nemen in alle stappen van het verpleegkundige proces.

De auteurs behandelen een aantal theoretische uitgangspunten en presenteren hun visie op ouder worden en klinisch redeneren. Vervolgens lichten ze de toepassing van verpleegkundige theorieën en de rol van verpleegkundigen toe. Aan de hand van redeneerhulpen die de verpleegkundige kan gebruiken in de dagelijkse zorg werken ze verschillende specifieke verstoringen van de somatische/psychische en sociale veroudering uit. Tot slot bespreken de auteurs diverse geriatrische thema's die niet aandoening-gebonden zijn, maar wel bepalend zijn voor de uitvoering van de zorg.

Het volledige boek is ook digitaal beschikbaar met extra studiemateriaal in de vorm van deeplinks en video's, met daaraan verbonden verdiepingsvragen. Hiermee kan de student oefenen met klinisch redeneren vanuit kritische situaties.

Ton Bakker is specialist ouderengeneeskunde en lector functiebehoud bij ouderen aan de Hogeschool Rotterdam, Vera Habes is docent Verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht, Germieke Quist is docent Verpleegkunde en MANP aan de Hogeschool Leiden en Judith van der Sande is docent Verpleegkunde bij Saxion Deventer. Wim van de Vrie is verpleegkundige, docent en voorzitter VenVN Geriatrie-Gerontologie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036814867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
560

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99